CARANTINĂ zonală într-o comună din județul Botoșani, începând de luni. Incidența a ajuns la 10,4
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
CARANTINĂ zonală într-o comună din județul Botoșani, începând de luni. Incidența a ajuns la 10,4 / Foto: Pixabay
CARANTINĂ zonală într-o comună din județul Botoșani, începând de luni. Incidența a ajuns la 10,4 / Foto: Pixabay
O comună din județul Botoșani va intra în carantină.

Comuna Suliţa din judeţul Botoşani va intra, începând de luni, în carantină zonală, după ce rata de infectare cu COVID-19 a ajuns, sâmbătă, la 10,4 cazuri la 1.000 de locuitori, transmite Agerpres. 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat, sâmbătă, o hotărâre prin care "se solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 11 octombrie 2021, ora 06.00, pentru o perioada de 14 zile, pentru comuna Suliţa, cu toate satele aparţinătoare Suliţa, Dracşani şi Cheliş".

Intrarea sau ieşirea din zona carantinată, strict interzisă pe alte căi



Odată cu intrarea în carantină va fi strict interzisă intrarea sau ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces în afara celor deschise circulaţiei publice, pe drumurile judeţene, comunale şi forestiere.

Pe timpul aplicării carantinei zonale, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, a legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Suliţa este cea de-a patra comună din judeţul Botoşani care intră în carantină în valul al patrulea al pandemiei de COVID-19, după Roma, Tudora şi Curteşti. 

Arafat, despre carantinarea Bucureștiului

Întrebat dacă se ia în calcul carantinarea Capitalei, având în vedere rata de incidență de ieri, 8 octombrie, Raed Arafat a spus că "nu s-a discutat carantinarea."

"Propunerea vine de la DSP, de la Comitetul Municipal și după asta se ajunge la emiterea Ordinului de carantinare. Nu se iau deciziile de o persoană, de două, de trei. Orice decizie de acest gen trece prin mai multe mecanisme.", a explicat șeful DSU. 

"Nu a venit nicio propunere de carantinare a localităților mari.", a subliniat Raed Arafat.

Șeful DSU a amintit că "noi am mers pe măsuri de carantinare înainte". "Nu sunt singurul care zice asta, mai multe țări zic. Am mers pe măsuri de carantinare în primul val, în al doilea val, în al treilea... Lucrurile s-au schimbat un pic. Avem mai multe persoane vaccinate, chiar dacă avem 30% -30 și ceva% de vaccinați. Există posibilitatea să lași niște activități funcționale, să nu le închizi... dacă se respectă regulile! Există posibilitatea să nu închizi economia. Toate aceste aspecte se pun în balanță când iei decizia de a carantina o localitate sau chiar capitala unei țări. Când închizi, știi că acolo, economic, ai făcut niște probleme foarte serioase. Trebuie să le iei în considerare, în balanță. Experții trebuie să analizeze, să discute.", a mai spus Raed Arafat. 

Rata de incidență era vineri, 8 octombrie, la 12,24 la mie în Capitală. Astăzi, prefectul Capitalei a anunțat că rata de infectare în București a ajuns la 12,65.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel