Câciu: Datoria publică va fi sub 50% din PIB
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Adrian Câciu, ministru de Finanțe/ gov.ro
Adrian Câciu, ministru de Finanțe/ gov.ro
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a spus că datoria publică nu va trece de pragul de 50% din PIB.

„Pe prognozele care sunt acum și pe cele care vor apărea săptămâna viitoare, datoria va fi sub 50% din PIB”, a spus Câciu, la finalul ședinței de Guvern. „Ceea ce vedem este conjunctural și se raportează la PIB-ul anului trecut. Să nu uităm că economia funcționează în prezent și în viitor. Raportatea la trecut poate produce interpretări”, a spus, joi, 21 aprilie, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

„Dacă lăsăm economia să nu crească în acest an, vom avea probleme în cascadă: datoria publică raportată la un PIB mai mic, scăderea puteerii de cumpărare sau falimente. Nu stăm în această situație, pentru că venim cu stimuli importanți”, a precizat ministrul Adrian Câciu, citat de Mediafax.

Pentru reducerea dobânzilor la care se împrumută statul în acest moment, soluția, a spus ministrul Finanțelor, este îmbunătățirea ratingului de țară și reducerea inflației.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, despre inflație: Vor urma două - trei luni complicate

În următoarele două - trei luni, puseul inflaționist generat de evoluția prețurilor la energie, de efectele pandemiei, de creșterea prețului petrolului și de întreruperile în lanțurile de aprovizionare va fi resimțit, a declarat, tot joi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern.

Ministrul Adrian Câciu a spus că inflația are o componentă mare importată și că România trebuie să își reducă dependența de importuri.

„Toată Europa trebuie să se adapteze și trebuie o ofertă internă mai mare, inclusiv la energie”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

                                                              

Citește și: Din dronă, poate părea o pădure distrusă, dar realitatea e alta! Carmen Avram: Există campanii de denigrare la adresa României

Citește și: DNA, reacție după declarațiile unor politicieni în legătură cu anchetarea achizițiilor de vaccinuri anti-COVID-19

Citește și: Carmen Avram: Ce ni se pregătește în materie de păduri, de la nivelul UE, și cât de tare trebuie să ne îngrijoreze sau să ne bucure schimbările

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel