Biden anunţă "un moment de cotitură" în lupta împotriva Covid: Începerea vaccinării copiilor
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Joe Biden
Sursă foto: Facebook Joe Biden
Preşedintele SUA Joe Biden a salutat marţi ''un moment de cotitură'' în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 începerea vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani în SUA, relatează AFP.

Aceasta le va permite părinţilor să pună capăt lunilor de preocupări pentru copiii lor şi va reduce proporţia cu care copiii transmit virusul celorlalţi, a afirmat preşedintele american, potrivit unui comunicat.Astăzi, am depăşit un moment de cotitură în lupta noastră împotriva COVID-10, a subliniat el.

Aproximativ 28 de milioane de copii din SUA cu vârste între 5 şi 11 ani sunt de acum eligibili pentru vaccinul de la Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, o nouă etapă a campaniei de vaccinare care era aşteptată de numeroşi părinţi.

Centrele de prevenire şi combatere a bolilor (CDC) au recomandat oficial marţi seara vaccinul pentru această categorie de vârstă, după autorizarea dată, la sfârşitul săptămânii trecute, de către Agenţia americană a medicamentelor (FDA). Vaccinul va fi administrat în două etape, la un interval de trei săptămâni, informează  Agerpres.

Ţările de Jos introduc din nou restricţii sanitare după o creştere a numărului de cazuri

Premierul Ţărilor de Jos Mark Rutte a anunţat marţi o serie de măsuri pentru a ţine sub control numărul de contaminări cu COVID-19, printre care revenirea obligativităţii măştii de protecţie în spaţiile publice închise precum magazinele, relatează AFP.

Guvernul a reintrodus, de asemenea, regula distanţării fizice de un metru şi jumătate, iar obligativitatea prezentării permisului sanitar va fi extinsă la locuri precum muzeele şi terasele restaurantelor, a declarat Rutte în cursul unei conferinţe de presă de la Haga.

Rutte şi-a sfătuit concetăţenii să privilegieze telemunca şi să evite folosirea transportului în comun la orele de vârf.

Ţările de Jos au înregistrat în medie 7.711 noi cazuri pe zi săptămâna trecută, o cifră în creştere cu 39% în raport cu săptămâna precedentă, au anunţat marţi autorităţile sanitare.

"Nu va surprinde pe nimeni că avem un mesaj dificil în această seară. Numărul contaminărilor şi al internărilor în spital creşte rapid", a declarat Mark Rutte, precizând că noile restricţii vor intra în vigoare sâmbătă.

Portul măştii va fi din nou obligatoriu pentru profesiunile în care există contact cu clienţii, precum frizerii şi maseurii, dar nu şi pentru lucrătoarele sexuale.

Guvernul de la Amsterdam va adopta, de asemenea, o lege care le va permite angajatorilor să ceară personalului prezentarea permisului sanitar.

Poliţia a intervenit în împrejurimile Ministerului Justiţiei şi al Securităţii, unde a avut loc conferinţa de presă, au semnalat media locale. Mai mulţi indivizi s-au adunat pentru a demonstra împotriva noilor măsuri.

"Trăim într-o ţară unde nimeni nu ar trebui să fie exclus dar, pe de altă parte, avem o mare problemă cu coronavirusul", a declarat Rutte.

Ţările de Jos, care au o populaţie de 17 milioane de locuitori, au înregistrat 18.441 de morţi din cauza COVID-19. Aproape 84% din toate persoanele în vârstă de 18 ani şi peste sunt complet vaccinate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel