Bani pentru fermierii români. Emil Dumitru (PNL), despre Daea: Ne-a tot plăcut să anunțăm producții record. Puteam să facem un blocaj pe metodologia de calcul / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Emil Dumitru, deputat PNL, a vorbit despre fondurile primite de fermierii români de la Uniunea Europeană.

Deputatul PNL Emil Dumitru a fost invitat la Interviurile DC News, unde a explicat de ce România putea bloca metodologia de calcul pentru fondurile destinate fermierilor români afectați de intrarea pe piața românească a cerealelor din Ucraina:

„Președintele Comisie Europene a declarat  la Strasbourg că 60% din cantitatea de cereale exportată din Ucraina a trecut pe teritoriul României. Este clar că, în acest moment, România este net perdantă pe aceste despăgubiri pe care Comisia le-a calculat pentru cele 3 state membre. Faptul că avem toată logistica blocată - în portul Constanța sunt cozi kilometrice de camioane, iar fermierii noștri primesc doar 1.150-1.200 de lei pe tona de greu - este un impact.

Așteptăm, ca urmare a intervenției președintelui României, să se regândească metodologia de calcul, dar, în egală măsură, s-a întors puțin și împotriva noastră calculația respectivă, pentru că ne-a tot plăcut să anunțăm producții record. Mă refer la Ministerul Agriculturii. Ei știau metodologia de calcul din 23 februarie și, teoretic, puteam să facem un blocaj pe metodologia de calcul. Nu înțeleg de ce Ministerul Agriculturii nu a făcut toate demersurile.

Metodologia a fost prezentată în Colegiul Comisarilor, se știa de atunci că CE are ca și metodologie mai puțin prețul. Metodologia a fost propusă de Janusz Wojciechowski, comisarul pentru Agricultură“, a spus, la DC News, Emil Dumitru, deputat PNL.

CITEȘTE ȘI     -    Scandal Daea. Bani pentru fermieri. Rareș Bogdan, avertisment pentru noul Guvern: Nu se poate să stai numai în târguri și să mănânci brânză cu roșii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel