Avertizare ANM: Cod galben de furtuni în 24 de judeţe şi în Bucureşti, pe parcursul zilei de vineri
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
FOTO: Freepik @topntp26
FOTO: Freepik @topntp26
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, care este valabilă în 24 de judeţe şi în Capitală, pe parcursul zilei de vineri.

Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 12:00 - 23:00, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, în estul şi sud-estul Transilvaniei şi local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii (rafale în general de 55 - 70 km/h) şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25 - 30 l/mp şi, pe arii restrânse, de peste 50 l/mp. Atenţionarea este valabilă pentru judeţele Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Ialomiţa, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi pentru Municipiul Bucureşti.

ANM spune că fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse şi în restul României. În sudul Banatului şi în sud-vestul Olteniei, din a doua parte a zilei de vineri vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55 km/h.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel