Autoritățile s-au angajat, in fața FMI, ca până la sfârșitul lui iulie încă 7000 de angajați să părăsească companiile de stat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cel puţin 6.910 posturi din companiile de stat afla­te în sub­ordinea Minis­te­ru­lui Eco­no­miei şi cel al Trans­por­tului vor fi restruc­tu­ra­te până în luna august a acestui an, po­tri­vit unei anexe din scrisoarea de in­tenţie trans­misă de autorităţile ro­mâ­ne către FMI. Reducerea efecti­vului de per­so­nal se va face prin rapor­ta­re la numărul de angajaţi pe care l-a avut fiecare com­panie la finele anului trecut, informează Mediafax.

Autor: Alexandru Gherghe

Cele mai multe concedieri se vor face în rândul angajaţilor din cadrul CFR Marfă, unde până în luna iulie, numărul de angajaţi va trebui să se reducă cu 3.000 de poziţii. Concedierile din cadrul CFR Marfă vin în urma hotărârii reprezentanților companiei de a scurta programul de lucru cu două zile. Această hotărare fiind luată incă de la sfârșitul lunii mai.

Nici CFR Marfă nu scapă de valul de concedieri, 1000 de angajați urmând să fie disponibilizați. Compania a demarat recent procesul de reorganizare teritorială, prin care numărul regionalelor va fi înjumătăţit, la patru unităţi din opt, restul fiind transformate în centre comerciale.

O altă companie de stat, și anume Compania de Națională de Autostrăzi si Drumuri Naționale din România(CNADNR), este trecută pe lista diponibilizărilor. Din cadrul acesteia, până la jumatatea luni iulie, 600 de angajați vor fi dați afară.

Guvernul continuă astfel măsurile de austeritate, impuse în acordurile încheiate cu FMI, pentru a putea reduce cheltuielile în administraţia publică. Din sectorul bugetar au dispărut aproape 153.000 de salariaţi din decembrie 2008 până la finele lunii aprilie a acestui an, arată datele de la Ministerul de Finanţe, numărul bigetarilor ajungând în luna aprilie la 1,24 milioane de salariaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel