Au dus mortul de Covid acasă, pentru datini. Mascații au intervenit pentru a dispersa mulțimea
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Mascații au intervenit la înmormântarea unui bărbat decedat de Covid-19 pentru a dispersa mulțimea. Au fost întocmite trei dosare penale. 

După ce au apărut pe o rețea de socializare imagini în care mai multe persoane erau prezente la o înmormântare, polițiștii din Teleorman s-au autosesizat și au demarat imediat verificările necesare. 

”În după-amiaza acestei zilei, polițiștii din Roșiorii de Vede, județul Teleorman, au intervenit la o locuință, din localitate, unde au observat mai multe autoturisme și au făcut verificări, stabilind următoarele: 

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din mun. Roșiorii de Vede, care a fost diagnosticat în urmă cu aproximativ 3 săptămâni cu Covid19 și care a fost internat inițial la spitalul din localitate, iar în urma complicațiilor a fost transferat la un spital din Ilfov, unde a decedat. 

Autoritățile locale nu au fost anunțate cu privire la decesul persoanei respective

Conform procedurii, persoana decedată urma să fie transportată direct la cimitir, acest lucru nefiind respectat, iar mașina mortuară a oprit la locuința decedatului.  

Astfel, polițiștii s-au mobilizat cu celeritate și împreună cu luptători S.A.S. și jandarmi, sub coordonarea adjunctului șefului de inspectorat pe linie de ordine publică, au reușit dispersarea cu rapiditate a oamenilor, mașina mortuara fiind escortă de mașina poliției până la cimitir”, se arată într-un comunicat de presă. 

Trei dosare penale

În prezent, se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor participante, în vederea sancționării contravenționale a acestora ca urmare a nerespectării prevederilor Legii 55/2020 și au fost întocmite trei dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de “zădărnicirea combaterii bolilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel