ATENTAT în Franța: Zeci de morți și de răniți de Ziua Franței
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
"Cel puțin 73 de persoane" și-au pierdut viața joi seară într-un atentat la Nisa, mare oraș din sudul Franței, după ce un camion a lovit pe o distanță de doi kilometri mulțimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei, scrie Le Figaro.

UPDATE 10:30: Propunerea radicală a lui Clotilde Armand după măcelul de la Nisa

UPDATE 10:00: Noul ministru britanic de externe, Boris Johnson, s-a declarat vineri șocat și întristat de atacul comis joi noapte de un franco-tunisian la Nisa, și a deplâns pierderea teribilă de vieți, relatează Reuters.

UPDATE 09:40: Tăriceanu, șocat: De neînțeles cum serviciile se dovedesc ineficiente

UPDATE 09:30: Teroriștii au anunțat următoarea țintă după ATENTATUL de la NISA

UPDATE 09:00:  Lazăr Comănescu: Toată suflarea românească este alături de prietenii noştri francezi

UPDATE 08:30 Numărul morților s-a ridicat la 84 de persoane.

UPDATE 08:20 Radu Totelecan, preotul paroh al Bisericii Ortodoxe din Nisa a declarat, într-o intervenție telefonică pentru Antena 3, că doi români, soț și soție, ar fi fost răniți în atentatul de joi seara. 

UPDATE ORA 06:15 Starea de urgență prelungită cu 3 luni, Franța își "întărește acțiunea în Siria și Irak" (Hollande)

UPDATE ORA 05:55 Numărul morților a ajuns la 80 de morți, iar al răniților la 120. 18 persoane se află  în stare critică, a anunțat ministrul francez de Interne

Potrivit primelor informații,  șoferul camionului care a spulberat mulțimea este un francez de origine tunisiană. 

UPDATE 02:30 În SUADonald Trump își amână conferința de presă programată pentru vineri.

Nu sunt ostatici, urmează să se stabilească dacă autorul atentatului a acționat singur (autorități)

Ministerul francez de interne a anunțat pe Twitter că la Nisa, unde joi seară a fost comis un atentat cu un camion care a pătruns în mulțime pe Promenades des Anglais, nu au fost luați ostatici, potrivit Le Figaro.

UPDATE 02:25 Pogtrivit unui  oficial local, președintele regiunii Paca, a afirmat că vehiculul era încărcat cu arme și grenade. Parchetul antiterorist a preluat ancheta.

UPDATE 02:10 Autoritățile române din Franța nu pot confirma dacă printre victime s-ar afla și români. România are un consulat la Marsilia.

UPDATE Autoritățile au  declanșat planul Orsec de gestionare a crizei, iar președintele Hollande s-a întors de la Avingnon.

Casa Alba a transmis un comunicat potrivit căruia  Barack Obama analizează situația și va avea o luare de poziție.

UPDATE ORA 01:05 Atentat la Nisa: Zeci de morți, sute de răniți, șoferul camionului a fost împușcat (autorități) 


Un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa (sud) pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, joi seară, la orele 22.30 (23.30, ora României), înregistrându-se "mai multe zeci, poate vreo 30 de morți", potrivit autorităților locale. 

La postul de televiziune BFM-TV, subprefectul departamentului Alpes-Maritimes, Sébastien Humbert, a vorbit despre "mai multe zeci, poate vreo 30 de morți și poate mai multe sute de răniți". 

Șoferul camionului care a izbit mulțimea a fost împușcat, a precizat el. 


UPDATE ORA 00:37 Atentat la Nisa: Autoritățile cer locuitorilor să rămână la domiciliu 

Un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței, joi seară, la orele 22.30 (23.30, ora României), a informat cotidianul Nice Matin pe site-ul său, citat de Le Figaro. 

Prefectura departamentului Alpes-Martimes a vorbit despre un atentat și le-a cerut locuitorilor să rămână la domiciliu. 
"Oamenii fug, este panică. A urcat pe Promenades des Anglais și a izbit toată lumea", a explicat un jurnalist al publicației Nice Matin aflat la locul incidentului. "E lume plină de sânge, fără îndoială sunt mulți răniți", a explicat el. 

Primarul orașului, Christian Estrosi, a scris pe contul său de Twitter că sunt zeci de victime. În jurul orelor 23.20 (vineri, 00.20, ora României) un important perimetru de securitate a fost instalat în apropierea locului tragediei, în jurul pieței Mass

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel