Data publicării:

Atacuri în rafală din interiorul PNL, la adresa PSD. Bogdan Chirieac: Când dispare efectul pastilei, PNL-ul, dacă nu se adună, rămâne cu 15%

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat tensiunile dintre PNL și PSD.

Adrian Cozma, deputat PNL, a lansat un atac la adresa PSD afirmând că Partidul Național Liberal nu ar trebui să stea la masă cu unii membri din Partidul Social Democrat şi nici la şedinţele coaliţiei.

”Rămân solidar ideii că PSD dăunează grav sănătăţii PNL şi îmi voi expune punctul de vedere şi astăzi. O să discutăm cu colegii, să vedem cât putem accepta din ceea ce a făcut şi jignirile pe care ni le-a adus PSD, în special prin vocea domnului Ordonanţa 13, Grindeanu, care ne-a jignit cel mai tare. Eu cred că nu mai putem sta la masă cu ei”, a spus Adrian Cozma, înainte de şedinţa PNL.

Pe de altă parte, și deputatul PNL Robert Sighiartău, înainte de şedinţa conducerii Partidului Național Liberal, l-a numit pe Marcel Ciolacu "un şmecher de Buzău", iar tensiunile dintre cele două partide par din ce în ce mai mari.

Bogdan Chirieac arată cum ar putea PNL să piardă mult la vot

În acest context, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Antena 3 CNN cum ar putea fi afectată Coaliția PSD-PNL de aceste atacuri.

"E o campanie electorală, normală, firească, inclusiv cu cei doi - domnul Sighiartău și domnul Cozma. În Partidul Național Liberal sunt și astfel de opinii. Acum, PNL-ul să plece de la guvernare aruncând cu noroi în PSD - ar pierde mult la vot, în opinia mea, deoarece dacă într-adevăr PSD-ul e diavolul pe pământ, nu trebuiau să participe împreună la locale și la europarlamentare. După cum știți, au comasat alegerile folosind Constituția pentru a salva Partidul Național Liberal.

PSD și PNL, similari cu Tom și Jerry

Știți cum sunt unii din Partidul Național Liberal? Nu Nicolae Ciucă, fiindcă mi se pare un om cu capul la el și cu picioarele pe pământ, normal - militar din teatrele de operațiuni, deci de pe câmpul de luptă, nu făcut așa... la apelul bocancilor. E filmul acela cu Tom și Jerry, Tom e un motan, Jerry e un șoricel, Mănâncă o pastilă șoricelul și se face mai mare decât Tom. Aici șoricelul este PNL-ul fiindcă dispare efectul pastilei și îl bate înapoi motanul pe șoricel.

PNL-ul și-a luat avânt că a luat 30% la locale și la europarlamentare cu listă comună, cu nu știu ce, și zice: "domnule, o să batem noi PSD-ul, îl rupem pe genunchi" ș.a.m.d., dispare efectul pastilei, când dispare efectul pastilei, PNL-ul, dacă nu se adună... și nu se adună, după cum sunt bisericuțele astea, rămâne cu 15%, în loc de 30%, ceea ce pune în pericol realizarea Coaliției după alegeri fiindcă toată lumea vrea stabilitate în flancul de est și deocamdată nici AUR, nici "ai mei" de la USR, nu sunt credibili pentru a mai forma Guvern, deci Occidentul merge acum pe PNL și PSD. Că unul e președinte, că unul e premier, nu au niciun fel de problemă.

"Dacă erau în alte vremuri ne tăiau fondurile europene"

Și România - vedeți că avem deficit de 8%, păi dacă erau în alte vremuri ne tăiau fondurile europene, da ce nu pățeam, să știți. Acum toată lumea zice: "e bine așa, lăsați, hai că e bine, hai că se întâmplă". De ce? Pentru stabilitate politică.

Nu vrea nimeni un front instabil în est, în partea cea mai sensibilă a frontului. Vedeți și în alte state: în Ungaria, în Slovacia, în Bulgaria, România e mai mare decât toate aceste state, sprijinul pentru Ucraina este esențial, deci luăm cu titlu de inventar ce spune domnul Cozma, ce spune domnul Sighiartău, bine, foarte bine, e campanie și cu asta basta", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel