Data publicării:

Ambasadorul Andrei Muraru dă asigurări că România nu va intra în Programul Visa Waiver pe ușa din dos

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington, a dat asigurări că țara noastră va intra în Programul Visa Waiver pe ușa din față.

CITEȘTE ȘI              -            Când intrăm fără vize în SUA. Ambasadorul Muraru, anunțul zilei pentru toți românii

El a fost invitat la emisiunea România Politică, la Prima News, unde a garantat că țara noastră va fi scutită de vize în următoarea perioadă, deoarece a îndeplinit absolut toate criteriile tehnice.

„România nu intră în programul Visa Waiver pe uşa din spate, pe uşa din dos, ci intră pe uşa din faţă cu capul sus, pentru că am îndeplinit absolut toate condiţiile. Procesul de aderare a fost extrem de transparent şi de integru”, a spus Andrei Muraru la Prima News.

Diplomatul a mai zis că paternerii americani cu care s-a întâlnit în ultimele săptămâni, inclusiv Departamentul de Stat şi Departamentul pentru Securitate Internă, i-au spus că nu au văzut în timpul carierei lor o ţară care să îndeplinească atât de rapid aceste criterii şi cu atât de mult succes şi cu atâta seriozitate.

„Ştiu, de multe ori suntem atât de ironici cu privire la potenţialul României şi atât de defetişti încât ne vine greu să credem acest lucru, dar acest lucru este adevărat. Când România are un plan şi are multă ambiţie şi determinare şi dorinţă, lucrurile se pot face cu foarte mult succes şi de acest lucru sunt foarte mândru şi de aceea vă spun şi asigur pe toţi interlocutorii mei că nu există şanse ca România să fie deraiată de la acest parcurs de aderare la programul de scutire de vize în următoarele luni“, a mai spus Andrei Muraru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel