Data actualizării:
Data publicării:

Selly și Alina Ceușan, printre influencerii care au promovat țeapa Nordis: E un ansamblu huge, cu plajă, cu clinică de recuperare medicală

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Un nou scandal imobiliar zguduie România, iar nume sonore din online, precum Selly și influencerița Alina Ceușan, se află în centrul atenției. Aceștia au promovat, în trecut, compania Nordis, un dezvoltator imobiliar aflat acum în mijlocul unui scandal legat de vânzarea multiplă a apartamentelor și de promisiuni neonorate față de clienți.

În 2021, Selly, una dintre cele mai cunoscute figuri din mediul online românesc, a promovat proiectul Nordis Mamaia, descris ca fiind un ansamblu rezidențial de lux: "Nordis este un dezvoltator imobiliar care face cel mai tare ansamblu rezidențial de la acest moment din România și este vorba de Nordis Mamaia. Desigur, ei au și alte proiecte în portofoliul lor, în Sinaia, Nordis Brașov, însă vreau să vorbim un pic despre acesta.

Este un ansamblu huge (n.r., imens), cu plajă, cu clinică de recuperare medicală. Au peste 712 camere de hotel și peste 600 de apartamente. Foarte special la ei este modelul de business cu care au venit pe piața din România. E un model pe care l-am mai văzut în alte țări, însă niciodată aici (...). Foarte special este la ei este modelul de business cu care au venit pe piața din România. Este un model pe care l-am văzut în alte țări, însă niciodată aici. Nu doar că poți să îți cumperi un apartament pe care să îl folosești după bunul plac, dar de asemenea Nordis poate să îl închirieze pentru tine și să îți ofere un randament anual garantat care este de șapte la sută sau peste. Asta este foarte tare la ei. Practic ei fac treaba pentru tine, îl dau în chirie, și este o investiție foarte bună", spunea Selly.

@welcome2romania Selly și țeapa Nordis #selly #tepe #nordis #influencer ♬ original sound - Welcome to ROMANIA

Alina Ceușan, una dintre cele mai influente figuri din mediul online, a susținut și ea în 2023 același proiect. După ce investigațiile jurnalistice Recorder au scos la iveală multiple nereguli și acuzații de înșelăciune la adresa companiei Nordis, fanii au reacționat dur pe rețelele sociale.

***

Problemele Nordis au ieșit la suprafață în urma unei anchete realizate de platforma de investigații Recorder, care a confirmat numeroase nereguli în proiectele imobiliare ale companiei. Investigația a dezvăluit că firma vindea apartamentele de mai multe ori, uneori chiar către trei cumpărători diferiți, fără a livra locuințele promise. Printre alte acuzații se numără întârzieri mari în livrarea proiectelor și apartamente construite la etaje care nu figurau în autorizațiile de construcție.

Nordis, care a promis lux și investiții sigure, este acuzată că a încasat milioane de euro fără a oferi în schimb apartamentele cumpărate. De asemenea, compania ar fi încasat bani din mai multe surse pentru același imobil. Într-un comunicat de presă, reprezentanții Nordis au negat acuzațiile, susținând că "Nordis Group se dezice categoric de afirmațiile care au circulat recent în presă și care încearcă să prezinte compania într-o lumină nefavorabilă. Nordis susține că toate aceste afirmații sunt nefondate și calomnioase, menite doar să compromită un brand care a reușit să se dezvolte și să se impună pe piața imobiliară din România, fără sprijinul băncilor și fără datorii, cu excepția unui mic capital de lucru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel