Data actualizării:
Data publicării:

Încep exproprierile pentru Autostrada București - Constanța, tronsonul de la Cernavodă. Decizia de pe masa Guvernului

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Guvernul României ar putea lua o decizie cu privire la exproprierile pentru Autostrada București - Constanța, tronsonul de la Cernavodă.

Secretariatul General al Guvernului României a publicat o listă cu proiectele de acte normative care ar putea fi incluse în şedinţa Guvernului României de astăzi, 09.10.2024.

Pe listă se află și proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea Anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 415/2010 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică ,,Autostrada Bucureşti – Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă – Constanţa”.

„HOTĂRÂRE pentru modificarea Anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 415/2010 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică 'Autostrada Bucureşti - Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă - Constanţa'

Obiectiv de interes național

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, precum şi al art. 32 din Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, cu modificările şi completările ulterioare

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre:

Art. I. - Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 415/2010 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică 'Autostrada Bucureşti - Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă - Constanţa', publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 288 din 03 mai 2010, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică, după cum urmează:

1. Poziţiile nr. crt. 20, 34 și 35 se modifică, în sensul actualizării, în condițiile legii, a elementelor de identificare ale imobilelor, precum și a titularilor de drepturi reale, în conformitate cu anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. II. - Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A., răspunde de realitatea datelor din anexa la prezenta hotărâre, precum şi de corectitudinea datelor înscrise în documentele care au stat la baza stabilirii acesteia, în conformitate cu prevederile legale”.

Suprafața și despăgubirile

În Anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 415/2010, atașată proiectului de Hotărâre de Guvern, se afișează lista cuprinzând imobilele care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică ”Autostrada Bucureşti-Constanţa, tronsonul 6, Cernavodă-Constanţa”, aflate pe tronsonul ”Cernavodă-Medgidia”, proprietarii sau deţinătorii acestora, precum şi sumele individuale aferente despăgubirilor.

Suprafața totală de expropriat este de 66.369 de mp. Despăgubirile sunt de 22.744 de lei în total, conform Legii nr. 255/2010.

În Nota de Fundamentare, Secțiunea 2, Motivul emiterii actului normativ, la punctul ”2.3 Schimbări preconizate” se menționează că ”prin prezentul proiect de act normativ se propune a se aproba: actualizarea elementelor de identificare, precum și a titularilor de drepturi reale pentru cele trei imobile din Anexa nr. 2 a Hotărârii Guvernului nr. 415/2010, cu modificările și completările ulterioare, în conformitate cu anexa la prezentul proiect de Hotărâre a Guvernului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel