ANM, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea pe regiuni
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 21 iun 2021, 09:16
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni, între 21 iunie - 4 iulie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. BANAT 

ANM, prognoza meteo. Vremea va deveni caniculară în perioada 22 – 25 iunie, când media valorilor maxime se  va situa între 35 și 38 de grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. Ulterior  sunt prognozate maxime care la nivelul regiunii vor fi în medie de 32...34 de grade, posibil ușor  mai scăzute în jurul datei de 1 iulie și minime, în general, de 16...18 grade.  

ANM, prognoza meteo. În primele zile ale intervalului, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității  atmosferice va fi mai ridicată în zonele submontane. Din 25 iunie, astfel de fenomene se vor  semnala mai ales în timpul după-amiezilor, iar local vor fi posibile cantităţi de apă însemnate.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. CRIŞANA 

ANM, prognoza meteo. Vremea va deveni caniculară în perioada 22 – 25 iunie, când media valorilor maxime se  va situa între 35 și 38 de grade, iar minimele vor fi de 18...20 de grade. După 25 iunie este  estimată o scădere a temperaturii aerului, astfel la nivelul regiunii până la finalul intervalului de  prognoză vor fi maxime cuprinse între 29 și 33 de grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datei  de 1 iulie, iar minimele vor fi în medie de 16...17 grade.  

ANM, prognoza meteo. În primele zile ale intervalului, probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității  atmosferice va fi mai ridicată în zonele submontane. Din 25 iunie, astfel de fenomene se vor  semnala mai ales în timpul după-amiezilor, iar local vor fi posibile cantităţi de apă însemnate.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. TRANSILVANIA 

ANM, prognoza meteo. Vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori medii de 27...28  de grade, se va ajunge la 33...34 de grade în intervalul 23 - 25 iunie când local va fi caniculă în  timpul după-amiezilor. Spre finalul primei săptămâni de prognoză este estimată o scădere a  temperaturii aerului, la valori de 30...31 de grade, iar pentru începutul lunii iulie sunt prognozate  maxime de 27...29 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative pe  parcursul intervalului, astfel media lor se va situa între 14 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori  în intervalul 23 – 27 iunie. 

ANM, prognoza meteo. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale. Aceste fenomene vor fi pe arii mai restrânse  în 23 și 24 iunie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MARAMUREŞ 

ANM, prognoza meteo. Încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina creşterea temperaturii de la  valori medii de 29...30 de grade la 34....35 de grade în intervalul 23 – 25 iunie, când vremea va  deveni caniculară în timpul după-amiezilor. Spre finalul primei săptămâni de prognoză este  estimată o scădere a temperaturii aerului, la valori în jur de 30 de grade, iar pentru începutul  lunii iulie sunt prognozate maxime de 27...29 de grade. În ceea ce privește valorile nocturne,  acestea vor marca o creștere evidentă în primele zile când vor atinge o medie regională de 18  grade, apoi vor fi cuprinse, în general, între 15 și 17 grade. 

ANM, prognoza meteo. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul  după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale, iar cantități mai însemnate și pe areale  extinse vor fi după 26 iunie. Excepție vor face zilele de 23 și 24 iunie, când astfel de fenomene  se vor semnala izolat.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MOLDOVA 

ANM, prognoza meteo. Încălzirea treptată, dar semnificativă a vremii va determina creşterea temperaturii de la  valori medii de 26...27 de grade la 34 de grade în ziua de 25 iunie, astfel vremea va deveni  călduroasă în toată regiunea, dar mai ales la câmpie. După această zi foarte caldă, se întrevăd  maxime apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între  28 și 31 de grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru valorile minime, ce vor crește treptat  până în 25, 26 iunie, când se va atinge o medie de 19...20 de grade, iar ulterior acestea se vor  situa, în general, între 16 și 19 grade. 

ANM, prognoza meteo. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special în cursul  după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale. Aceste fenomene vor fi pe arii mai extinse la  începutul intervalului (21 și 22 iunie) și după 26 iunie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. DOBROGEA 

ANM, prognoza meteo. Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel  că de la valori diurne uşor sub cele normale pentru ultima decadă a lunii iunie în prima zi,  (maxime în jur de 24 de grade) temperatura aerului va ajunge până la medii diurne de 30...31  de grade în 25 și 26 iunie. În cea de-a doua săptămână, vor fi uşoare variaţii termice, în jurul  valorii de 28 de grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru valorile minime, ce vor crește  treptat până în 26 iunie, când se va atinge o medie de 21...22 de grade, iar ulterior acestea se  vor situa, în general, între 18 și 20 de grade. 

ANM, prognoza meteo. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse locale. Aceste fenomene vor fi mai probabile la  începutul intervalului (până pe 23 iulie) și în primele zile ale lunii iulie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. MUNTENIA 

ANM, prognoza meteo. Vremea va fi în încălzire treptată, dar semnificativă, astfel că de la valori medii de 27...28  de grade, se va ajunge la valori în jur de 35 de grade în intervalul 24 - 26 iunie când local va fi  caniculă în timpul după-amiezilor. Ulterior sunt estimate temperaturi maxime de 31...32 de  grade, iar la începutul lunii iulie, media regională a acestora va fi în jur de 29 de grade. Nopțile  vor fi tot mai calde în prima săptămână, când media minimelor va crește de la 15..16 grade,  până spre 19...20 de grade, iar după 27 iunie se va reveni treptat la minime în jur de 17 grade.   

ANM, prognoza meteo. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel că în special pe parcursul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale. Aceste fenomene vor fi mai probabile și pe  arii mai extinse la începutul intervalului (21 și 22 iunie) și după 26 iunie.

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. OLTENIA 

ANM, prognoza meteo. Vremea va deveni caniculară în perioada 22 – 26 iunie, când media valorilor maxime se  va situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar minimele în creștere treptată, vor atinge o medie  regională de 19...20 de grade. Ulterior sunt prognozate maxime în medie de 32...34 de grade, iar pentru începutul lunii iulie, în jur de 31 de grade, iar minimele, vor fi în medie de 16...18  grade. 

ANM, prognoza meteo. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, astfel pe arii restrânse în special în  timpul după-amiezilor, se vor semnala averse torențiale, grindină și vijelii. 

ANM, prognoza meteo. Vremea pe regiuni în următoarele două săptămâni. LA MUNTE 

ANM, prognoza meteo. Vremea va fi relativ răcoroasă în prima zi a intervalului, când se vor înregistra valori diurne în jur de 18 grade şi nocturne de 9...10 grade. Până în 25 iunie se va încălzi, vremea devenind caldă, cu maxime mediate pentru tot spațiul montan de 25...26 de grade și minime de 15...16  grade.

ANM, prognoza meteo. Pentru a doua săptămână nu sunt estimate variaţii termice semnificative, tendința fiind  de scădere ușoară, astfel maximele vor fi în medie de 21...23 de grade, iar minimele de 12...14  grade.  

ANM, prognoza meteo. Pe tot parcursul intervalului instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta  cu precădere în timpul după-amiezilor, prin averse torențiale, grindină și vijelii. Aceste  fenomene vor fi pe areale ceva mai restrânse în 23 – 26 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?