Ana Munteanu creează vâlvă în USR. Descinderea s-ar fi făcut cu membrii partidului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ana Munteanu creează vâlvă în USR. Descinderea s-ar fi făcut cu membrii partidului  /  Sursă foto: Facebook Ana Munteanu
Ana Munteanu creează vâlvă în USR. Descinderea s-ar fi făcut cu membrii partidului / Sursă foto: Facebook Ana Munteanu
Descinderea consilierului local USR Ana Munteanu cu jandarmii în restaurantul unui hotel din Timișoara, în carantină, s-ar fi făcut cu membri de partid, ba chiar din conducere. Acuzația este lansată de unii membri ai USR Timiș, care au sesizat și Biroul Național al partidului. Președintele filialei timișene nu a infirmat informația.

Tânăra consilieră Ana Munteanu „a descins” cu jandarmii, în martie, la restaurantul unui hotel din Timișoara. A explicat că a vrut să arate că patronul, omul de afaceri Dan Dinu, care ceruse renegocierea chiriei pentru un alt spațiu închiriat de la primărie, nu respectă restricțiile în pandemie și carantină. Prietenii de pe Facebook ai tinerei Munteanu s-au întrebat în ce calitate a mers aceasta cu jandarmii, iar ea a replicat că a folosit legitimația de consilier local.

Povestea scandalului iscat de Ana Munteanu nu se încheie odată cu suspendarea acesteia pentru un an din partid, dar nici cu sancțiunea primită în Consiliul Local Timișoara. Un membru activ al USR Timiș și-a dat demisia în urma imediat după scandal.

Flagrant în care au fost implicați membri de partid

Acum a ieșit la iveală o altă informație. Unii membri de partid acuză un adevărat flagrant acolo și spun că acei clienți din restaurant ar fi colegi de-ai lor din USR.

„Am aflat cu stupoare că unii din figuranții care au participat la flagrantul consilierului local Ana Munteanu au fost chiar membrii din Biroului Județean USR Timiș. Nu doar atât, dar ei au și participat ulterior la judecarea sesizării inițiate de noi pe evenimentele petrecute după descindere. Câtă încredere mai pot avea membrii simpli în aleșii lor din Biroul Județean în acest moment, dacă aceștia au luat parte la acțiuni nestatutare, care au dăunat imaginii USR și mai apoi s-a încercat să se acopere fapta”, a scris un membru pe unul dintre grupurile de Facebook ale USR Timiș.

Oamenii spun că au făcut o sesizare la conducerea partidului, dar pentru că nu au primit răspuns au decis să o trimită și către Biroul Național.

Ce spune președintele USR Timiș

Postarea de pe grupul USR a stârnit o sumedenie de comentarii, printre care și un răspuns al liderului USR Timiș, Cristian Moș, după o reuniune a biroului județean.

„Termenul statutar pentru redactarea motivării sancționării pârâtei este de 30 de zile calendaristice. BJ Timiș va pune la dispoziția petenților motivarea cât de curând posibil. Nu toți membrii BJ Timiș au participat la votul din care a rezultat sancțiunea dispusă. Votul a fost statutar și în cvorum. Astfel de postări care vor face inevitabil deliciul presei și al oponenților politici sunt exact lucrul pe care ar trebui să-l evităm ca membri responsabili. Încurajăm utilizarea căilor statutare și a dialogului direct, metode care au o probabilitate mult mai mică de a genera daune pentru organizație”, a transmis Moș, potrivit Tion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel