Ana Birchall - Paul Brummell, întâlnire încheiere mandat: ''Un adevărat prieten al României''
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Ana Birchall a primit joi vizita de rămas-bun a ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, în contextul încheierii mandatului în ţara noastră.  

Vicepremierul a declarat că Paul Brummell este "un adevărat prieten al României", mulţumindu-i totodată pentru colaborare şi pentru eforturile susţinute de aprofundare a relaţiei româno-britanice. 

"Îi mulţumesc domnului ambasador Paul Brummell atât pentru excelenta relaţie promovată şi dezvoltată între România şi Marea Britanie pe durata mandatului său, cât şi pentru o colaborare instituţională de succes, domnia sa fiind un adevărat prieten al României. Relaţia dintre România şi Marea Britanie a fost, este şi va fi o relaţie specială. Marea Britanie va rămâne în continuare, chiar în context post-Brexit, unul dintre cei mai importanţi parteneri şi aliaţi strategici ai României", a declarat viceprim-ministrul Ana Birchall, potrivit Agerpres.

Ana Birchall a subliniat că România doreşte ca Marea Britanie să rămână cât mai aproape de Uniunea Europeană şi să joace în continuare un rol de prim-plan pe dimensiunile de securitate, apărare şi economie. 

Diplomatul britanic a mulţumit la rândul său viceprim-ministrului român pentru excelenta colaborare instituţională şi personală, accentuând relaţia specială dintre România şi Marea Britanie, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel