Amazon, reguli stricte despre vânzarea de măști și igienizante. Unii comercianți, interziși pe platformă
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Amazon a început să restricționeze ce fel de vânzători de pe platforma sa pot comercializa produse de igienă și sănătate precum măștile de față, igienizantele pentru mâini, șervețelele dezinfectante, alcoolul izopropilic și altele.

Amazon a început să restricționeze ce fel de vânzători de pe platforma sa pot comercializa produse de igienă și sănătate precum măștile de față, igienizantele pentru mâini, șervețelele dezinfectante, alcoolul izopropilic și altele, conform The Verge. Decizia, dezvăluită într-o scrisoare transmisă vânzătorilor de pe Amazon, este o altă măsură a companiei care încearcă să lupte cu prețurile crescătoare și cu marketingul mincinos de pe platforma sa de e-commerce.

„Primiți acest mesaj fiindcă vindeți sau ați vândut produse precum măști de protecție de unică folosință, igienizante pentru mâini, sprayuri/șervețele dezinfectante, alcool izopropilic sau alte produse", se arată în mesaj. „Am implementat mai multe cerințe stringente pentru comercializarea acestor produse în magazinul nostru și, drept rezultat, ofertele dumneavoastră au fost șterse. Nu acceptăm cererile de a vinde aceste produse în acest moment".

Treabă bună din partea companiei

Nu este clar ce criteriu folosește compania pentru a permite terților să vândă aceste produse, însă lucrurile sună de parcă Amazon refuză noile cereri de a vinde și le permite vânzătorilor curenți să vândă doar dacă nu au încălcat politica legată de prețurile corecte. Căutările de pe platforme au rezultate suficiente când vine vorba despre igienizante și măști, însă prețurile sunt corecte, iar multe dintre ele pot fi livrate prin serviciul Prime.

Situația este mult mai bună decât acum câteva săptămâni, când Amazon a descoperit prețuri exorbitante pentru acest tip de produse. Compania nu a dorit să comenteze despre schimbarea de politică.

Amazon a început să scape de abuzul legat de coronavirus de pe platforma sa. Firma a șters un milion de produse care mințeau despre coronavirus, iar sute de mii de listări cu prețuri prea mari au fost șterse. În plus, comercianții care au ridicat prețurile produselor de sănătate, în speranța de a valorifica pandemia, au fost interziși pe platformă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel