Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, dat în urmărire națională
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 10 mai 2022, 17:01
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Fratele lui Radu Mazăre, Alexandru Mazăre, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul locuințelor sociale, a fost dat în urmărire națională, după ce polițiștii nu l-au găsit acasă.

Polițiștii constănțeni au încercat, marți, 10 mai, să pună în aplicare un mandat de executare a pedepsei de trei ani de închisoare, emis pe numele unui bărbat, de 50 de ani, condamnat pentru fals în declarații, informează Poliția Constanța. Acesta nu a fost găsit acasă, fiind făcute verificări la reședințele și locurile în care bărbatul s-ar putea afla. Prin urmare, bărbatul a fost dat în urmărire națională.

Potrivit Mediafax, este vorba despre Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, condamnat marți la trei ani de închisoare în dosarul locuințelor sociale. Alexandru Mazăre a fost condamnat pentru luare de mită.

„Condamnă pe inculpatul Mazăre Alexandru (......) la pedeapsa de 3 ani închisoare și interzicerea drepturilor (...) pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei închisorii (...) și condamnarea inculpatului Mazăre Alexandru la pedeapsa de 5.000 lei amendă penală. În baza art. 33 lit. a raportat la art. 34 lit. d C.pen. anterior, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare și 5.000 lei amendă penală”, arăta decizia ÎCCJ.

De asemenea, instanța a decis confiscarea de la Alexandru Mazăre a sumei de 80.000 de euro în echivalent în lei, la cursul BNR de la data plății și a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile până la concurența sumei de 80.000 de euro.

În cazul fostului primar PSD al Constanței, Radu Mazăre, dar și a lui Avraham Morgenstern, judecătorii au decis încetarea procesului penal.

Dosarul în care a fost condamnat Alexandru Mazăre vizează Campusul de locuințe sociale Henri Coandă din Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?