Alertă alimentară! Mai multe conserve de pește prezente în supermarket conțin un aditiv periculos
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Iată la ce detaliu de pe etichetă trebuie să fie atenți clienții.

Anunț important pentru consumatori! În supermarketuri se vând conserve de pește care conțin un aditiv periculos, susține stiripesurse.ro. Clienții trebuie să acorde o atenție sporită produselor din pește conservabil, dar mai ales, să citească cu grijă eticheta acestuia. Reprezentanții au transmis care este cel mai important detaliu.

Pericolul din conserve

Mulți dintre consumatori preferă peștele conservabil, fiind un produs pe care îl pot degusta chiar și atunci când sunt pe fugă. Acesta este o opțiune rapidă și ține locul prânzului, sau în unele cazuri, chiar și al cinei.

Multe conserve conțin substanțe care ar putea cauza diferite probleme. Studiile arată că la nivelul produselor din acest segment sunt regăsiți doi dintre cei mai periculoși aditivi, care pot afecta sever sănătatea consumatorului. Astmul sau leucemia sunt doar câteva dintre afecțiunile care pot fi agravate din cauza peștelui conservabil. Copiii sunt cei mai vulnerabili, hiperactivitatea fiind favorizată în urma consumului. Așadar, oamenii trebuie să fie atenți la câteva detalii ale etichetei.

Aditiv toxic

Unul dintre cei mai întâlniți aditivi este E129. Acesta este o substanță cunoscută sub denumirea Allura Ac și a stârnit multe controverse în industria alimentară, fiind interzisă în mai multe țări în cadrul sucurilor sau produselor. Alte state nu au luat încă o decizie în această direcție.

Elveția, Suedia, Danemarca și Franța sunt țările care au ales să nu mai agreeze această substanță în cadrul pieței alimentare. În SUA și UE, aditivul este în continuare folosit și permis, chiar dacă efectele negative nu pot fi contestate, iar ele sunt dovedite în mai multe studii realizate în acest segment.

Aditivul este regăsit la nivelul mai multor produse. Pe lângă conservele de pește, substanța este folosită și pentru prăjituri, brânză, lapte sau condimente. Clienții trebuie să acorde atenție detaliilor de pe etichetă înainte de a face orice achiziție din supermarket.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel