Alegeri USR. Noul președinte, între Lasconi și următorii 9 înscriși. Cine-i ia scaunul lui Drulă, după eșecul din 9 iunie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Zece persoane se luptă pentru șefia USR, alegerile urmând să aibă loc în curând.

Alegerile se vor desfășura între 24 și 25 iunie (turul 1), cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. Noul președintele al USR va fi ales prin vot direct, în interiorul partidului, pe o platformă online, după rezultatele dezastruoase obținute de partid la alegerile din 9 iunie, urmate de demisia anunțată de Cătălin Drulă. Atunci, USR a fost depășit de PSD, PNL și AUR.

Vezi și:  ”Nu aveam nevoie de acest moment de criză”. Lasconi spune că pasul în spate al lui Drulă nu e de ajuns: Ghinea este unul dintre cei care trebuie să plece 

Zece membri USR și-au depus candidatura pentru președinția partidului până azi-noapte la ora 24.00, în termenul stabilit.

Lista candidaților înscriși:

1. Elena Lasconi, 52 ani, Câmpulung, Argeş

2. Cristian Seidler, 43 ani, Sector 5, Bucureşti

3. Radu Hossu – 38 ani, Brașov

4. Gabriel – Mugur Dumitrescu – 54 ani, Ploieşti, Prahova

5. Vasile Dinca – 51 ani, Floreşti, Cluj

6. Luiza Oancea – 33 ani, D1, Marea Britanie, Diaspora

7. Adrian – Ştefan Dudu, 31 ani, Craiova, Dolj

8. Eduard Ene, 24 ani, Craiova, Dolj

9. Doru Valentin Ilie – 25 ani, Sector 6

10. Vasile Gabriel Filip – 46 ani, Constanța

Vezi și: Anunț din interiorul USR: Elena Lasconi și-a asumat și candidatura la alegerile prezidențiale

"Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel național"

Fiecare dintre candidați a prezentat, pe scurt, un program politic prin care își dorește să pregătească partidul pentru viitoarele competiții electorale.

"Haideți să salvăm democrația din România! Nu vă pierdeți speranța! Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta pe care o iubim cu toții. Știu că pot schimba multe și sunt datoare să încerc, așa cum fac zi de zi la Câmpulung.

În acest moment, România este roșie. Avem un partid-stat: PSD. Avem și o alternativă: USR, echipa din care fac parte. Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel național. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat.

Spiritul acestui partid este unul bun, iar românii sunt inteligenți. În plus, românii sunt patrioți și solidari. Așa că sunt sigură că democrația va fi salvată”, a afirmat Elena Lasconi, candidat la președinția USR, potrivit comunicatului publicat de USR.

"Trebuie să stăm alături, cei care credem că nu suntem singurii deștepți din univers"

"Da, scopul rămâne să modernizăm România, să învingem partidul-stat, să eliberăm oamenii din sărăcia în care sunt ținuți de 35 de ani și să fim aproape de cei dragi. Dar ne-ați spus că asta nu ajunge. Contează și cum ajungem acolo, nu doar scopul în sine. Știm că aveți pretenții mari de la noi. Dacă ar fi fost altfel, v-ați fi mulțumit cu o minciună reîncălzită o dată la 4 ani și 100 de lei pentru un vot, din banii care tot vouă v-au fost furați.

Mulțumim că ne-ați tras de mânecă! Așa arată o comunitate căreia îi pasă. Trebuie să stăm alături din nou, cu toții, cei care credem că nu suntem singurii deștepți din univers. E momentul să vă spunem celor care ne-ați criticat: alăturați-vă și ajutați-ne să fim mai buni! De asta am decis să candidez. Pentru că am încredere în noi”, a transmis Cristian Seidler, candidat la președinția USR, se arată în comunicatul transmis.

Pe parcursul acestei săptămâni va fi campanie electorală internă, candidații au posibilitatea să le explice colegilor ce planuri propun pentru USR în următoarele luni.

După alegerea președintelui USR, va fi stabilit noul Birou Național al USR, prin vot al delegaților la Congres. Cei 24 de noi membri ai noului Birou Național vor fi aleși în Congresul partidului, convocat de președintele Cătălin Drulă pentru 29 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel