Alegeri în Franţa: Le Pen condamnă un atac asupra unui candidat al partidului de extremă dreapta
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
O investigație pentru "violenţă în grup" a fost inițiată joi în estul Franței după o "busculadă", lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, acuzând "milițiile extremei stângi" că l-au atacat pe unul dintre candidații formațiunii sale politice.  

"O busculadă, insulte şi aruncări cu apă şi de făină" s-au produs în jurul orei 11:30 (09:30 GMT) pe o piață din apropierea Bursei muncii, a declarat Parchetul din Saint-Etienne, menționând că poliția a deschis o investigație.

Herve Breuil, candidat de 70 de ani al partidului Adunarea Națională (RN, extrema dreaptă), a declarat pentru AFP că a fost "atacat de un grup de persoane mascate".

Conform unui activist care îl însoțea, presupușii agresori erau "patru indivizi îmbrăcați complet în negru" și ar fi acționat într-un "atac coordonat, precedat de urmăriri".

"Miliţiile extremei stângi, susţinute de Noul Front Popular au agresat în mod laş"

Echipat cu un stimulator cardiac, Breuil a detaliat că a fost transportat de urgență la spital și supus unui examen medical.

Marine Le Pen a blamat "miliţiile extremei stângi, susţinute de Noul Front Popular" (coaliţia de stânga), că "au agresat în mod laş" candidatul RN.

"O campanie electorală într-o democraţie nu ar admite această dezlănţuire de ultra-violenţă a unei extreme stângi gata la orice pentru a semăna haos", a reacţionat pe platforma socială X, joi seara, fosta candidată în cursa prezidenţială.

Andree Taurinya, membră a parlamentului din partea partidului Franța Nesupusă (LFI, stânga radicală) în același district electoral, care va candida din nou sub umbrela Noului Front Popular, a postat pe aceeași platformă de socializare: "În Franţa Nesupusă, noi nu admitem violenţa fizică în politică. Niciodată nu va fi atacat un candidat", conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel