Alegeri Franța: Macron, sancțiuni pentru un stat UE
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Emmanuel Macron
Emmanuel Macron
Candidatul centrist la președinția Franței, Emmanuel Macron, s-a angajat să facă presiuni, în primele luni după alegerea sa, pentru adoptarea de sancțiuni din partea Uniunii Europene împotriva Poloniei, pentru încălcarea valorilor Uniunii, transmit AFP și Reuters, scrie Agerpres.

În primele trei luni după alegerea mea, va exista o decizie luată referitoare la Polonia. Îmi angajez întreaga responsabilitate pe acest subiect, a declarat Macron, într-un interviu apărut joi în cotidianul regional La Voix du Nord.

Vreau să privim cazul Poloniei în integralitatea sa. Și ca pe subiectele drepturilor și valorilor Uniunii Europene să fie luate sancțiuni, a subliniat candidatul centrist.

Nu poate exista o țară care profită de decalajele fiscale sociale din interiorul Uniunii Europene și care încalcă toate principiile Uniunii, a explicat el.

Macron, acuzat de rivala de extremă dreapta, Marine Le Pen, că este candidatul globalizării sălbatice, a fost huiduit miercuri în timpul vizitei de campanie la fabrica Whirlpool din Amiens (nord), care urmează să fie închisă și delocalizată în Polonia, iar sute de angajați să fie concediați.

Nu voi urma Europa așa cum este. Am apărat întotdeauna Europa în această campanie, spunând în același timp că vreau o altă Europă, o Europă care apără, a arătat Macron, referindu-se în special la propunerea sa de armonizare fiscală și socială în Uniunea Europeană.

Favoritul turului al doilea al prezidențialelor dorește adoptarea de sancțiuni în această vară, nu în legătură cu un eventual dumping social, ceea ce este imposibil în stadiul actual al reglementărilor, ci în ce privește valorile europene.

Nu putem avea o Europă care dezbate la zecimală pe fiecare din subiectele bugetare ale fiecărei țări și care, atunci când există o țară membră a UE care se comportă precum Polonia, sau precum Ungaria, pe subiecte ca Universitatea (Central-Europeană, n.r.) și refugiații, valorile fundamentale, decide să nu facă nimic, a explicat el.

Comisia Europeană a avertizat în repetate rânduri guvernul partidului naționalist conservator Lege și Justiție (PiS), la putere de la sfârșitul lui 2015, în legătură cu atingerile aduse statului de drept de reforma constituțională aplicată de acesta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel