ABERAȚIE INCREDIBILĂ: Locul în care stăm gură-n gură, dar NIMENI nu respectă regulile privind prevenirea infectării cu coronavirus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ni se verifică temperatura la intrarea în supermarket, nu suntem lăsați să intrăm fără mască, dar într-un loc unde suntem nevoiți să stăm chiar și o oră, cu respirația celuilalt în față, nu suntem verificați.

Mă refer la tramvaiul 41 din București. Dacă mergi din Ghencea și te mai oprești la Piața Presei, ai risc enorm de infectare cu coronavirus. De ce? Pentru că nu se respectă nicio măsură! 

La început, când am intrat în starea de alertă, se spunea că te vei simți în siguranță în tramvaie. Nu, nu te simți! Te simți ca și când ai merge cu un Logan la viteză la 180 km/h, fără airbaguri, fără centură, pe un drum prost. Dacă ai noroc scapi, dacă nu, nu. Cam așa este și cu tramvaiul 41 (și probabil și cu alte mijloace de transport). 

Haideți să vedem ce ni se promitea când a intrat în vigoare stare de alertă:

”Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să își protejeze nasul și gura cu măști medicale sau confecționate din material de bumbac, dar și ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare). Călătorii sunt rugați să respecte, de asemenea, noile reglementări privind distanțarea socială.

Accesul în mijloacele STB va fi limitat: călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze și tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța reglementată, de 1,5 m.

Urcarea călătorilor în vehiculele STB se va face DOAR prin ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși.

Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordări masive și cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați către ușile de acces în vehicule de controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală”, recomandă Societatea de Transport București.

Nici vorbă de respectarea vreunui cuvânt din cele de mai sus

Foarte puțini poartă masca corect, cei mai mulți nu o poartă deloc și mai sunt și cei care o poartă sub nas sau sub bărbie și vin să-ți sufle în față. Iar tu nu ai unde să te miști, doar dacă ai noroc să îți ții fața îndreptată spre o fereastră să mai ai vreo șansă de scăpare. Oamenii urcă folosind toate ușile, stau pe scaune unii lângă alții, iar cei care stau în picioare păstrează o distanță de 10 centimetri față de ceilalți călători.

Bine că suntem verificați la supermarket unde nu stăm absolut deloc înghesuiți, dar în mijloacele de transport, nici măcar la metrou, nu se verifică absolut nimic... lipsă măsurare temperatură, lipsă mască, lipsă distanțare socială... Scapă cine poate.

Iată o poză dinainte de a se umple tramvaiul. După această fotografie, la vreo două stații distanță, nu mai aveai loc să arunci un pai:

1. -imagine fara descriere- (tramvai-coronavirus_13863300.jpeg)

2. -imagine fara descriere- (tramvai-coronavirus----1011_05830500.jpeg)

Cât despre curățenia din tramvai... e atât de vizibilă încât îți vine să-ți arunci masca pe jos, ca-n imaginea de mai sus...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel