Zeci de militari români și americani, antrenamente aeriene. MApN, anunț
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Robert Stearns)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Robert Stearns)
MApN anunță antrenamente aeriene cu zeci de militari români și americani.

MApN anunță că zeci de miltari români și americani vor participa la o serie de antrenamente aeriene. Zborurile de antrenament se vor desfășura timp de nouă zile, scrie Mediafax.

Potrivit MApN, un detașament american compus din aproximativ 50 de militari și patru aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (United States Naval Forces Europe), va executa misiuni de antrenament în comun cu militarii și aeronavele F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene Române.

Antrenamentul se desfășoară în perioada 8 - 17 februarie, Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creşterea interoperabilităţii între aliaţii din cadrul NATO, precizează reprezentanții MApN.

Primii 100 de soldați americani au sosit în România

Ieri, primii 100 de soldați americani au sosit în România. Este vorba de specialiști care pregătesc venirea celorlalte trupe, a anunțat, marți, 8 februarie, ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

"Suntem pregătiți de multă vreme, din perspectivă logistică. Este vorba și de pregătiri specifice care se fac. În acest moment, americanii au sosit, ca să spunem așa, au venit deja pentru pregătiri peste 100 de soldați americani, specialiști”, a declarat, marți, ministrul Vasile Dîncu.

De asemenea, ministrul Vasile Dîncu a adăugat că, alături de specialiștii români în logistică, americani se ocupă în aceste zile de pregătirea sosirii în țară a celorlalte trupe. „Asta înseamnă că nu va dura mult până vor veni și restul trupelor”, a explicat Vasile Dîncu.

Administraţia Biden a decis, recent, transferul a aproximativ 1.000 de militari americani din Germania în România, în cadrul măsurilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, pe fondul crizei dintre Rusia şi Ucraina. De asemenea, 1.700 de militari americani de la Baza Fort Bragg, situată în statul american Carolina de Nord, vor fi trimişi în Polonia, iar 300 în Germania.

Vezi și: Josep Borrell, avertisment privind situația din Ucraina: Cel mai periculos moment pentru Europa după Războiul Rece

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel