Data publicării:

Zdob și Zdub și Frații Advahov, invitație inedită la „Meciul unei națiuni“, Republica Moldova - România: Pleacă trenul, unde ești ... / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Sport
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Zdob și Zdub
Sursă foto: Facebook Zdob și Zdub
Artiștii basarabeni Zdob și Zdub și Frații Advahov invită pe „toată lumea“ la meciul Republica Moldova - România.

Artiștii basarabeni Zdob și Zdub și Frații Advahov au realizat o invitație muzicală deosebită, prin care cheamă românii de pe ambele maluri ale Prutului la meciul amical dintre Republica Moldova și România.

Versurile cunoscutei piese „Trenulețul”, care a putut fi ascultată la Eurovisionul din acest an, au fost adaptate și transformate într-o invitație originală la „meciul unei națiuni”, care se va disputa pe 20 noiembrie pe stadionul Zimbru din Chișinău, începând cu ora 20,30.

Evenimentul se anunță a fi o adevărată sărbătoare a susținătorilor cauzei Unirii Basarabiei cu România, iar pregătirile mesajelor și a scandărilor din partea suporterilor au intrat pe ultima sută de metri.

Pentru suporterii care se vor deplasa din România la Chișinău, prețul unui bilet este de 22 de lei, iar pentru cei din Republica Moldova, biletele costă de la 100 de MDL până la data de 16 noiembrie, și până la 150 de MDL, în perioada 17-20 noiembrie, conform InfoPrut.

Youtube video image

„Trenulețul” a adus cetățenie de onoare fraților Advahov

 

Roman Iagupov, solistul formaţiei Zdob şi Zdub, a devenit cetățean de onoare al Iașului, alături de fraţii Vitalie şi Vasile Advahov, care au obţinut cu melodia „Trenuleţul” locul şapte la ediţia Eurovision, în acest an.

Decizia acordării statutului de „cetățean de onoare” a fost luată miercuri.

„Prin piesa Trenuleţul cei trei artişti au promovat legătura puternică între România şi Republica Moldova, dar în acelaşi timp nu puteam avea ambasadori mai buni pentru legătura feroviară Iaşi-Chişinău-Odesa pe care ne-o dorim cu toţii. Sperăm ca atât Odesa, cât şi celelalte comunităţi din Ucraina să nu fie afectate de acest război nemilos”, a afirmat şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

Consilierii judeţeni au votat un acord de cooperare între judeţul Iaşi şi regiunea Odesa din Ucraina, dar şi între Iaşi şi raionul Orhei din Republica Moldova, tot în ședința de miercuri (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel