Zamfir: Îmi permit o aroganţă. BNR, se aude?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Daniel Zamfir FOTO AGERPRES
Daniel Zamfir FOTO AGERPRES
Senatorul Daniel Zamfir, unul dintre cei mai puternici susţinători ai proiectului de înlocuire a ROBOR comentează asupra faptului că forurile internaţionale apreciază proiectul. 

Daniel Zamfir, senator ALDE, transmite un mesaj pe pagina sa de Facebook după ce BCE (Banca Centrală Europeană) şi-a exprimat, în avizul privind taxa bancară, aprecierea privind înlocuirea indicelui ROBOR utilizat de bănci pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei cu noul Indice de Referinţă pentru Creditele Consumatorilor (IRCC).

"Va rog sa nu va supărați ca-mi permit și eu o aroganță: Banca Central Europeană îmi da dreptate! BNR, se aude?", transmite senatorul Daniel Zamfir, ca şi comentariu la o ştire potrivit căreia măsura de înlocuire a ROBOR a fost apreciată de către BCE. 

La începutul lunii mai, Banca Naţională a României (BNR) a publicat noul indice referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, care este de 2,36% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul IV 2018. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel