Data publicării:

Vremea rea a făcut pagube de milioane de lei într-un judeţ din ţară

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Economie
WhatsApp
Fenomenele hidro-meteorologice înregistrate în judeţul Botoşani în perioada 20-23 iunie au produs pagube în valoare de peste 2,5 milioane de lei, a anunţat, marţi, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Dan Şlincu.


Potrivit sursei citate, ploile torenţiale şi inundaţiile au produs pagube în zece unităţi administrativ-teritoriale, precum municipiul Botoşani, municipiul Dorohoi, precum şi comunele Avrămeni, Coţuşca, Curteşti, Mihai Eminescu, Mihălăşeni, Rădăuţi Prut, Ripiceni şi Vlădeni.

Au fost afectate 14,32 kilometri de străzi, 8,5 kilometri de drumuri comunale, 14,35 kilometri de drumuri săteşti, şapte poduri şi 26 de podeţe. De asemenea, au fost colmatate şanţuri pe o lungime de trei kilometri. 

Pagube însemnate, de peste 580.000 de lei, au fost înregistrate şi în agricultură, ca urmare a inundării a peste 2.300 de hectare de culturi agricole.

Cea mai afectată a fost comuna Mihai Eminescu, unde pagubele depăşesc 930.000 de lei, dar şi municipiul Dorohoi, unde prejudiciul creat de vremea defavorabilă este estimat la 419.000 lei. 

Raportul pagubelor a fost înaintat către Guvern, cu propunere de alocare a unor fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel