Data publicării:

Vremea în minivacanța de 1 Mai. Elena Mateescu (ANM), precizări pentru cei care vor să meargă pe litoral

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea în minivacanța de 1 Mai.

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a fost invitată la Antena 3 CNN, unde a spus cum va vi vremea în următoarele zile și în minivacanța de 1 Mai:

„Urmează o vreme a extremelor meteorologice în săptămâna ce urmează. La acest sfârșit de săptămână discutăm de temperaturi la nivelul maximelor apropiate de specificul datei din calendar, 14-19 grade, minime de 2-10 grade, posibil mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, ploi în majoritatea regiunilor, mai ales în regiunea Carpaților Meridionali și de curbură, dar și în zonele sub-montane aferente, iar la altitudini mai mari de 1.800 de metri putem consemna precipitații mixte.

Săptămâna care vine aduce o vreme instabilă, cu temperaturi maxime de la 13 la 20 de grade și cu posibilitatea de a avea averse în cea mai mare parte a țării. Și actualizarea estimărilor pentru intervalul 24 aprilie - 22 mai indică o probabilitate foarte mare ca regimul de precipitații să fie excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona de sud-est“, a spus Elena Mateescu.

Vremea de 1 Mai

 

Directorul general al ANM a spus cum va fi vremea de 1 Mai pe litoral.

„Ne așteptăm ca din punct de vedere termic valorile la nivelul maximelor să ajungă la 16-17 grade în zona litoralului, 17 grade în zona Capitalei, iar minimele pe parcursul nopții de duminică spre luni, 30 aprilie - 1 Mai, pozitive în cea mai mare parte a țării. Sunt posibile ploi locale, cu o probabilitate mai mare în zona de munte“, a conchis Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel