Cod Galben de ploi, valabil până joi: ANM, zonele vizate. Prognoza meteo specială pentru București
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
ANM a emis Cod Galben de ploi.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Galben care anunță ploi în general moderate cantitativ, valabil începând cu 10 septembrie, ora 10:00 până pe 12 septembrie, ora 10:00.

Astfel, ANM anunță că în intervalul menționat, în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse însemnate cantitativ. Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

De asemenea, a fost emis și un Cod Galben care anunță instabilitatea atmosferică și averse însemnate cantitativ, valabil începând cu 10 septembrie, ora 21:00 până pe 11 septembrie, ora 15:00. Potrivit ANM, în intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei vor fi perioade cu averse torențiale, local însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

Prognoza meteo specială pentru București

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat și prognoza meteo specială pentru București

Prognoză meteorologică pentru intervalul 10.09.2024, ora 10:00 - 11.09.2024, ora 09:00:

Cerul va avea înnorări, mai accentuate spre seară și noaptea, când vor fi perioade cu averse (în general 15...20 l/mp)și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade,iar cea minimă va fi de 16...18 grade.

Prognoză meteorologică pentru intervalul 11.09.2024, ora 09:00 - 12.09.2024, ora 10:00:

Vremea se va răcori. Cerul va fi mai mult noros și vor fi perioade cu averse (în general 15...20 l/mp) și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă va fi de 14...16 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Vremea pe o lună actualizată. Ultimele informații de la meteorologi

Dacă în această săptămână, prognoza meteo anunță temperaturi mai ridicate decât specifice, dar și ploi excedentare, de săptămâna viitoare, toamna își intră în drepturi cu forțe proaspete, când temperaturile vor scădea la ceea ce este specific perioadei. De asemenea, va ploua abundent. În a treia săptămână de prognoză, ploile vor reveni la normalul perioadei, temperaturile continuând să fie și ele normale pentru săptămâna prognozată, deci temperaturi scăzute, specifice sfârșitului de septembrie. Prima săptămână de octombrie nu vine cu nimic nou, continuând în specificul perioadei. Vezi AICI prognoza meteo pe o lună actualizată de la Administrația Națională de Meteorologie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel