Vremea pe o lună actualizată. Ultimele informații de la meteorologi. Ce s-a schimbat
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Meteorologii au actulizat prognoza meteo specială pentru patru săptămâni. 

Dacă în această săptămână, prognoza meteo anunță temperaturi mai ridicate decât specifice, dar și ploi excedentare, de săptămâna viitoare, toamna își intră în drepturi cu forțe proaspete, când temperaturile vor scădea la ceea ce este specific perioadei. De asemenea, va ploua abundent. În a treia săptămână de prognoză, ploile vor reveni la normalul perioadei, temperaturile continuând să fie și ele normale pentru săptămâna prognozată, deci temperaturi scăzute, specifice sfârșitului de septembrie. Prima săptămână de octombrie nu vine cu nimic nou, continuând în specificul perioadei. 

Iată prognoza meteo actualizată de la Administrația Națională de Meteorologie: 

Vremea 9 - 16 septembrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice, dar mai ales în cele nord- estice, iar în regiunile vestice și sud-vestice vor fi mai coborâte decât cele normale. În restul teritoriului temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele specifice.

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și la munte.

Vremea 16 - 23 septembrie

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai coborâte în extremitatea de vest a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile.

Vremea 23 - 30 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Vremea 30 septembrie - 7 octombrie

Mediile valorilor termice vor în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile.

Ciclon islandez în România

A fost emisă alertă de COD GALBEN în intervalul 10 septembrie, ora 06:00 – 10 septembrie, ora 21:00, de averse însemnate cantitativ. ”În intervalul menționat, în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nord-vestul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse însemnate cantitativ. Mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Pe parcursul zilei de luni (9 septembrie) vântul va avea intensificări temporare în sudul Banatului, cu viteze în general de 50...60 km/h” a anunțat Administrația Națională de Meteorologie în această dimineață. 

Vezi aici HARTA ANM 

A fost emisă prognoză specială pentru București

Temporar cerul va avea înnorări, iar spre sfârșitul intervalului va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, anunță meteorologii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel