Vrei un buchet de mireasă pe care să-l păstrezi intact 25 ani? Dora Oprina: Cum trebuie ținute florile
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Nuntă 2021.
Nuntă 2021.
După ce atâtea nunți au fost amânate din cauza pandemiei, tot mai multe femei se pregătesc să spună marele ”DA” și, desigur, au nevoie și de un buchet de flori.

Claudia Dora Oprina, designer floral, este un om care împrăștie bucurie în jurul ei pentru că nu vinde flori, ci dăruiești ani. Ea creează unii dintre cei mai frumoși trandafiri criogenați. 

”Florile sunt delicate, vor iubire și atenție. Ele nu trebuie așezate în vreun colț, florile se expun la vedere, pentru a fi admirate, dar să și aducă bucurie privitorului. Secretele sunt ușor de descifrat: florile conservate se feresc de razele puternice ale soarelui, de bătaia directă a aerului condiționat și de umezeală. Florile prezervate nu îți ocupă timpul cu întreținerea lor pentru a-și păstra aspectul catifelat, de proaspăt cules”, a spus Claudia Dora Oprina, designer floral într-un interviu pentru DC News.

”Lucrăm cu trandafiri, bujori, garoafe, crizanteme, hortensie, cale, tuberoze, orhidee și o gamă variată de foliaj. Producătorii cu care noi colaborăm sunt certificați internațional, produsele sunt de calitate superioară, iar metodele lor de prelucrare și stabilizare le-ar permite conservarea lalelelor”, ne-a mai zis designerul floral.

”Prin creațiile mele, dăruiesc bucurie și emoție care durează și se păstrează impecabil, ca atunci când au fost dăruite. Sunt persoane care s-au transformat din destinatar în expeditor, care îmi spun "am primit un trandafir criogenat Dora Bloom, acum ceva timp și s-a păstrat intact!" și doresc să ofere la rândul lor un astfel de cadou. Sentiment de mulțumire și satisfacție: magic!”, ne-a mai spus Claudia Dora Oprina.

Cum se obțin trandafirii criogenați

Criogenarea presupune trecerea trandafirilor printr-un proces destul de complicat. Este necesară o aparatură specială care funcționează pe bază de vid.

Mai întâi, trandafirii se îngheață la temperaturi între -30 și -55 de grade timp de 24 de ore. După aceea, acest aparat extrage umiditatea din flori, urmând ca temperatura să fie crescută treptat, zi de zi, timp de aproximativ 3-4 săptămâni.

Rezultatul? Trandafiri care își păstrează forma și culoarea celor naturali, dar care, spre deosebire de aceștia, rezistă timp de mai mulți ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel