Vom ține evidența turiștilor printr-un program electronic de 400 de mii de euro
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
logo brand turistic romania
logo brand turistic romania

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a demarat procedura de achiziţie a unui program electronic pentru evidenţa reală a numărului de turişti cazaţi în structurile de primire turistice din România, valoarea estimată a contractului ridicându-se la 400.000 euro, fără TVA.

Instrumentul va putea fi folosit şi pentru combaterea evaziunii fiscale din turism, iar realizarea acestuia este necesară, conform MDRT, din cauza diferenţelor între numărul de turişti raportaţi de către diferite instituţii şi cele raportate în sistem de către structurile de primire turistică. Criteriul utilizat în stabilirea ofertei câştigătoare este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, informează Agerpres.

Firma câştigătoare a licitaţiei va trebui să livreze sistemul 'la cheie', componentele hardware şi software, precum şi să presteze serviciile necesare implementării sistemului, adică analiză, instalare, configurare, dezvoltare, servicii de mentenanţă şi servicii de instruire pentru utilizarea cu maximă eficienţă a sistemului. Proiectul va fi implementat într-un interval de maximum 6 luni de la data semnării contractului. Din punctul de vedere al securităţii, se doreşte ca soluţia care va fi propusă să realizeze o separare clară a tuturor componentelor sistemului, atât între domenii, cât şi în interiorul acestora.

Sistemul Informatic Integrat va putea fi accesat de către toate unităţile turistice autorizate de MDRT şi va permite consolidarea acestora într-un registru centralizat. Datele colectate vor servi MDRT în activităţile zilnice prin facilităţi de vizualizare/căutare şi raportare, sprijinind direcţiile de Autorizare, Control, Verificare şi Monitorizare Turistică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel