Vladimir Putin a ordonat o vaccinare anti-COVID în masă începând de săptămâna viitoare. "Este cel mai bun din lume"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri lansarea unei vaccinări în masă a populaţiei Rusiei împotriva COVID-19 începând de săptămâna viitoare.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri lansarea unei vaccinări în masă a populaţiei Rusiei împotriva COVID-19 începând de săptămâna viitoare, apreciind că vaccinul dezvoltat de ţara sa este „cel mai bun″, transmite Agerpres.

„Cer lansarea unei vaccinări în masă a întregii populaţii începând de săptămâna viitoare″, a declarat Vladimir Putin într-o reuniune a guvernului rus în regim de videoconferinţă.

"Cel mai bun vaccin"

„Vaccinul rusesc este cel mai bun din lume.″, a dat asigurări liderul de la Kremlin.

Vicepremierul Tatiana Golikova a afirmat că începând din 18 ianuarie autorităţile ruse vor fi pregătite să extindă programul de vaccinare, scrie Interfax.

"Suntem pregătiți de luni săptămâna viitoare să vă îndeplinim instrucțiunile cu privire la tranziția de la vaccinarea pe scară largă la vaccinarea în masă a populației în ianuarie-februarie și așa mai departe.", a declarat Golikova miercuri la o întâlnire a președintelui rus cu membrii guvernului.

Potrivit acesteia, vor exista consultări suplimentare cu autoritățile din regiunile Rusiei, iar producătorii de vaccinuri fac eforturi pentru a crește și mai mult volumul de producție a serurilor. Golikova a adăugat că 2,1 milioane de doze de vaccin COVID-19 vor intra în circulație pentru a fi utilizate pentru vaccinarea populației, până la sfârșitul lunii ianuarie. Momentan în Rusia sunt înregistrate două vaccinuri anti-COVID, Sputnik-V și EpiVacCorona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel