Vlad Voiculescu, criză de râs în momentul anunțării noilor restricții pentru români / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Veselie inexplicabilă, joi seară, la Palatul Victoria, în timpul briefingului susținut de premierul Florin Cîțu, secretarul de stat Raed Arafat și miniștrii Sănătății, Vlad Voiculescu și Afacerilor Interne, Lucian Bode, în care au fost anunțate noile măsuri și restricții pe care le vor avea de respectat românii în perioada următoare.

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a suferit o criză de râs, chiar în timp ce se îndrepta către pupitrul de la care trebuie să anunțe modul de calcul a incidenței infectărilor.

"OK, eu o să prezint modul de calcul al incidenței, după care... (râde) vă invit să adresați întrebări (continuă să râdă) către domnul doctor Arafat". Așa și-a început Vlad Voiculescu prezentarea.

De altfel, tonul pentru voia bună fusese dat anterior de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, însă mult mai voalat. Până la acel moment, nici premierul Florin Cîțu și nici secretarul de stat Raed Arafat nu au dat vreo secundă impresia că discuțiile din timpul ședinței de Guvern au fost prea relaxate, fapt care ar fi putut explica veselia ministrului Sănătății.

Magazinele se închid la ora 18.00 și intră în vigoare restricții de deplasare de la ora 20.00 acolo unde incidența este de peste 7,5 la mie toată săptămâna, iar acolo unde incidența este de peste 4 la mie, restricțiile sunt doar pentru weekend, a anunțat, joi seara, Raed Arafat.

„În primul rând, referitor la intervalul orar în care este permisă circulația. Acolo unde incidența va fi peste 4 la mie în ultimele 14 zile urmează ca în timpul weekendului și anume în timpul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică circulația să fie permisă doar până la ora 20:00 și nu până la 22:00, cum este acum, iar la operatorii economici activitatea să fie permisă numai până la ora 18:00. Revenirea asupra acestei măsuri pe timpul weekendului se face când incidența scade sub 3,5 la mie”, a spus Arafat, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel