Viteză contaminare. Experiment GENIAL în contextul Covid-19. Bulai: Le-a luat 15 secunde
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Sociologul Alfred Bulai a povestit cum au reuşit nişte cercetători să îi convingă pe oameni de modul în care se răspândesc microbii.

Într-un interviu acordat DC News, sociologul Alfred Bulai a povestit cum au reuşit nişte cercetători să convingă, în câteva secunde, oamenii cu privire la rapiditatea cu care se răspândeşte un virus. 

„Era un simpozion medical şi au vrut să vorbească unii despre cum se răspândesc microbii. Iar toată prezentarea a durat 15 secunde. Pentru că ce au făcut: s-au dus dimineaţa, înainte de a începe, şi au dat cu o substanţă fosforescentă specială pe clanţele de la intrarea în sală. Şi, după 2-3 ore au făcut prezentarea studiului şi au spus, ‚o să-l simplificăm pentru a vă arăta ce înseamnă asta’. Au stins lumina, au aprins nişte lămpi cu ultraviolete: toţi erau murdari pe faţă, pe gură, pe mâini... Iar ei au spus: ‚am încheiat’. Asta te convinge să te speli pe mâini. Un filmuleţ simplu în care vezi cu ochii tăi cum ar putea acţiona. O idee extraordinară. Mi s-a părut genială”, a povestit Alfred Bulai.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel