Virolog celebru din Spania ”prezice” cum va arăta Crăciunul și dacă vom mai purta mască la începutul lui 2021
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În timpul pandemiei COVID-19, virologul și imunologul de la Centrul de Biologie Moleculară Severo Ochoa (Spania), Margarita Del Val, a devenit una dintre fețele cele mai recunoscute printre experții care încearcă să facă lumină asupra crizei coronavirusului.

Specialistul a explicat cum vede ce se va întâmpla în viitorul apropiat: cum vom sărbători Crăciunul, dar și când vom renunța la mască.

În ceea ce privește Crăciunul, cercetătorul a subliniat că fiecare trebuie să fie conștient de situația de acasă, în funcție de profilul conviețuitorilor, pentru a acționa în consecință și a lua deciziile cele mai convenabile. În acest sens, Del Val a asigurat că, de exemplu, petrecerea sa va fi „mai restricționată”.

În ceea ce privește sosirea vaccinurilor, Del Val a asigurat că deținerea acestora nu va permite abandonarea utilizării măștilor... în niciun caz la începutul anului 2021.

"Masca va trebui să fie purtată în continuare. Toate măsurile de distanțare fizică trebuie să fie luate în continuare, chiar dacă începe vaccinarea", a mai zis specialistul.

Atâta timp cât există persoane vulnerabile, va fi necesar să fie luate, în continuare, toate măsurile de protecție - spălat pe mâini, distanțare fizică și purtarea măștii, conform 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel