Virgil Popescu: România poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Proiectul aduce stabilitate, un sistem fiscal prietenos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut câteva precizări importante despre Legea offshore, aprobată, miercuri, de Camera Deputaților.

Legea offshore a fost aprobată, miercuri, de Camera Deputaților și merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. „Practic, România, în urma adoptării acestui proiect legislativ, poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră”, a spus Virgil Popescu. Decizia a fost luată cu 248 voturi „pentru” și 34 „împotrivă”.

„Practic, România, în urma adoptării acestui proiect legislativ, poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Au fost blocate până acum. Proiectul aduce stabilitate, predictibilitate, un sistem fiscal prietenos”, a declarat Virgil Popescu.

„Dăm certitudinea investitorilor că modelul fiscal, redevențele vor rămâne aceleași pe toată perioada acordurilor petroliere. Mai mult, asigură secutatea energetică a României. Nu pot să nu remarc faptul că la Comisii un singur partid s-a opus, că vrea să crească fiscalitatea. Oare ce să însemne asta? Doriți să rămânem dependenți de gazele rusești? Ascultați de Kremluin și de ordinele lui Putin? Ajunge!”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, în timpul dezbaterilor.

„În Comisia de industrii şi servicii reunită cu Comisia de buget-finanţe, s-a dat un raport pozitiv şi mulţumesc tuturor colegilor de la PNL, PSD, UDMR, minorităţi, USR, care au votat acest proiect de lege”, a mai zis acesta.

„Proiectul asigură securitatea energetică a României prin faptul că statul, Guvernul poate oricând să intervină şi să redirecţioneze gazele către piaţa românească în caz de criză energetică, iar în cazul contractelor bilaterale care se vor încheia, Agenţia Naţională a Rezervelor Statului are drept de preempţiune”, a mai spus ministrul.

Amintim că Legea offshore a primit, marți, raport favorabil în comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Împotriva raportului favorabil au votat patru deputați, iar restul au votat favorabil.

Săptămâna trecută, proiectul a fost aprobat de Senat, cu 91 voturi „pentru” și 13 „împotrivă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel