Data publicării:

Vince Carter, nou record de logevitate în NBA

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Baschetbalistul american Vince Carter, în vârstă de 42 ani, a acceptat să îşi prelungească contractul cu echipa Atlanta Hawks şi va stabili astfel un nou record de longevitate în campionatul profesionist nord-american (NBA), anunţă postul de televiziune ESPN.

Carter va disputa începând din această toamnă al 22-lea său sezon în NBA şi va doborî recordul pe care îl împarte în prezent cu alţi patru jucători, Dirk Nowitzki, Kevin Garnett, Kevin Willis şi Robert Parish. 

Jucătorul lui Atlanta Hawks va deveni, totodată, primul baschetbalist din istoria ligii nord-americane care va evolua în patru decenii diferite, dacă va disputa cel puţin un meci în 2020.

Vince Carter şi-a făcut debutul în NBA în 1998, la Toronto Raptors, unde şi-a atras rapid supranumele de "Air Canada" graţie jocului său aerian impresionant. El a mai jucat apoi la New Jersey Nets, Olando Magic, Phoenix Suns, Dallas Mavericks, Memphis Grizzlies şi Sacramento Kings, înainte de a semna cu Hawks, în urmă cu un an.

Carter a disputat în total 1.481 de meciuri în NBA, fiind selecţionat de opt ori pentru All Star Game. În 2000, el a câştigat titlul de campion olimpic alături de selecţionata Statelor Unite, la Sydney.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel