VIDEO - Imagini dureroase la Spitalul Județean Craiova. Pacienții, tratați direct pe tărgi. "Este unul singur vaccinat, pe jumătate"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Imagini dureroase la Spitalul Județean Craiova. Pacienții, tratați direct pe tărgi / Foto: Captură video Realitatea Plus
Imagini dureroase la Spitalul Județean Craiova. Pacienții, tratați direct pe tărgi / Foto: Captură video Realitatea Plus
Situație critică la Spitalul Județean Craiova. Pacienții COVID sunt tratați direct pe tărgi.

De săptămâni bune secțiile de Terapie Intensivă din ţară sunt pline, iar spitalele nu mai fac față valurilor de bolnavi COVID. Și în cel mai mare spital din Oltenia situația este dramatică, transmite Realitatea Plus.

Pentru ca tot mai mulţi pacienţi să fie conectați la oxigen, în secția ATI a spitalului din Craiova, au fost puse tărgi între paturi. Și asta pentru că în unitatea medicală nu mai există altă sursă de oxigen.

”Aici trebuia să fie patul ăsta, patul ăsta şi patul ăsta sunt băgate în plus. Ca să avem acces la pacient, colega trebuie să se urce peste pat ca să ajungem la gura aceea de oxigen.”, a precizat una dintre asistentele medicale ale Spitalului Județean Craiova.

Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoțional!

 

Cei mai mulți dintre cei internați sunt nevaccinați

S-a ajuns în situația ca unii pacienți să fie tratați în debarale.

”Acestea sunt debaralele. Este pacient care este în momentul acesta pus pe concentrator de oxigen”, a declarat o asistentă medicală. Pentru că numărul cazurilor e foarte mare, o aripă destinată primirii urgenţelor a fost transformată în secție Covid, însă a fost rapid ocupată. Medicii spun că majoritatea celor ajunși în stare gravă sunt nevaccinați.

”Este unul singur vaccinat pe jumătate. Restul, din 33 de pacienţi care sunt aici, toţi sunt nevaccinaţi”, a mai explicat aceasta.

VEZI ȘI: Imagini dramatice la Institutul Marius Nasta. Și pe holuri sunt paturi cu bolnavi Covid

Medicii, depășiți de situație

Spitalul este sufocat de numărul pacienţilor care vin în stare gravă, iar medicii mai fac cu greu față, încercând să îi salveze pe toți. 

”Sunt depășite cu mult paturile din aria în care izolăm pacienții confirmați cu SARS-CoV-2. Pacienții sunt așezați într-un sector în care primesc oxigen de la concentrator.” a mai afirmat Cristiana Geormăneanu.

În câteva luni, la Craiova se va deschide o secţie modulară de tratare a cazurilor care au nevoie de Terapie Intensivă. Însă pe lângă lipsa de locuri, spitalul se confruntă şi cu o lipsă acută de personal medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel