VIDEO care dă fiori: Gestul unui băiat de 13 ani în timp ce tatăl său era la terapie intensivă din cauza Covid-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
concert
concert
Atenție! Imagini cu puternic impact emoțional!

Spitalul Universitar Vall d’Hebron din Spania a găzduit concertul de violoncel al unui băiat de 13 ani dedicat tatălui său. Părintele lui era la terapie intensivă din cauza coronavirusului, informează 20min.es.

Conducerea spitalului a distribuit momentul emoționant pe Twitter. Bărbatul se simte mult mai bine, iar acum „plămânii încep să funcționeze”. 

Băiatul a primit permisiunea de a-l vizita pe tatăl său deoarece medicul care avea grijă de el remarcase că este „plictisit” de câteva zile și a crezut că acest lucru îi poate schimba starea. Există studii științifice care arată, prin tehnici de neuroimagistică, următorul lucru: muzica poate aduce schimbări în creier și poate ajuta la tratarea deficiențelor motorii la pacienții care au suferit un accident vascular cerebral.

Bărbatul din imagini are 59 de ani, este o persoană sportivă și nu avea patologii anterioare. Cu toate acestea, coronavirusul l-a lovit puternic, iar acum face eforturi pentru a-și reveni cât mai repede. Deși se simte mult mai bine, mai are un drum lung de parcurs pentru a-și recâștiga forța musculară, scrie sursa citată.

VEZI ȘI „Efect Draghi”. Boom de rezervări la vaccinare, în Italia

După cuvintele puternice folosite de premierul Mario Draghi - „trebuie să ne vaccinăm, invitația la nevaccinare este invitație la moarte” -, multe regiuni ale Italiei înregistrează un adevărat boom de rezervări. A folosit cuvinte puternice și au avut efectul dorit, scrie La Stampa despre declarația premierului Mario Draghi: „trebuie să ne vaccinăm, invitația la nevaccinare este o invitație la moarte”.

Obligativitatea, începând cu 6 august, a certificatului verde pentru o serie de activități (de la baruri și restaurante în interior la piscine și săli de sport, cinematografe și teatre) a determinat mii de oameni să apeleze la centrele de vaccinare. Lombardia a avut joi 49.000 de rezervări. „Aderarea la campania de vaccinare este în creștere, ieri au rezervat aproximativ 49.000 de cetățeni, față de 28.369 miercuri și 17.412 joi", a anunțat ministrul sănătăţii al regiunii Lombardia, Letizia Moratti: „Pentru a răspunde noilor cereri, vor fi disponibile încă 100.000 de locuri noi pentru primele doze, de astăzi până la sfârșitul lunii august”. Și în Piemont solicitările s-au dublat.

„Deciziile Guvernului au avut ca efect, chiar și în Piemont, dublarea efectivă a cererilor de vaccinare”, a spus președintele regiunii, Alberto Cirio. Potrivit guvernatorului din Veneto, Luca Zaia, dacă în ultima săptămână (11-14 iulie) creșterea numărului de persoane care fac rezervare era de 6,7 mii pe zi, în ultimele două zile, Veneto a înregistrat o creștere substanțială a rezervărilor, care a atins 13.000 joi și a depășit 20.000 azi. Cererile cresc și în Campania. Media zilnică era de 4-5 mii de rezervări, în ultimele câteva săptămâni, iar de joi a avut loc un boom, ziua încheindu-se cu 10.000 noi solicitări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel