Victor Spirescu, scenă fabuloasă într-un interviu pentru The Guardian
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Primul român care a ajuns pe tărâm britanic în 2014, Victor Spirescu, a acordat un interviu cotidianului liberal The Guardian, în care a povestit cum și-a piedut fosta slujbă de la spălătoria de mașini, cât câștiga la noul loc de muncă și ce nu-i place în Marea Britanie. În primul rând, bărbatul de 30 de ani nu este mulțumit de mâncarea din Regat. "Mâncarea din România are gust. Acasă tai singur capul găinii, apoi o gătesc și are un gust foarte bun", povestește Spirescu.

Jurnalistul britanic Matthew Taylor l-a intervievat pe Vlad Spirescu într-o cafenea din estul Londrei. O scenă amuzantă este povestită de ziarist la finalul articolului. După ce românul a achitat nota de plată pentru mâncarea pe care tocmai o terminase, un alt client al cafenelei i-a cerut să-i împrumute o brichetă. Britanicul a ieșit afară pentru a-și aprinde țigara, dar nu s-a mai întors niciodată să-i returneze bricheta românului. "Și ei ne numesc pe noi hoți", a ridicat din umeri Vlad Spirescu, zâmbind.

Victor Spirescu a povestit că celebritatea pe care a cunoscut-o are o parte bună, dar și unele dezavantaje. În primul rând, acela că și-a pierdut slujba de la spălătorie din cauza ziariștilor care îl vânau. "Este în același timp un sentiment plăcut și neplăcut. La început a fost chiar interesant să fiu o vedetă, dar după am regretat asta pentru că mi-am pierdut locul de muncă".

Primul român sosit în Marea Britanie după ridicarea restricțiilor pe piața muncii a avut noroc să-și găsească repede alt loc de muncă, după ce a fost concediat de la spălătorie. Victor lucrează acum în construcții, unde câștigă 60 de lire pe zi deocamdată, dar speră ca salariul să-i crească în curând la 80 de lire pe zi.

Românul a trăit în București până acum trei ani, când s-a mutat în satul Pelișor. Acolo împarte o cameră cu iubita sa, Cătălina, în vârstă de 19 ani, împreună cu care crește porci, găini și oi.

La 1 ianuarie a fost primit la aeroportul din Londra ca un star rock. "Erau televiziuni, camere de filmat și tipul ăsta, Keith Vaz (parlamentar britanic - n.r) - care-i treaba cu el?", povestește Spirescu ușor amuzat pentru The Guardian. "Mă tot întrebam, care este problema? Doar am venit la muncă, câștig niște bani și plec acasă. Nu-mi venea să cred ce să întâmplă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel