Tineri, în marș pașnic în 2 Mai. Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian: Un strigăt de durere. Vom face tot posibilul să ne audă cineva
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @daniel-007
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @daniel-007
Zeci de tineri participă la marșul de solidaritate ”Cu 2 MAI puțini”, în memoria lui Sebastian Olariu și a Robertei Dragomir, cei doi tineri uciși în accidentul provocat de Vlad Pascu.

Mai mulți tineri participă la marșul de solidaritate ”Cu 2 MAI puțini”, organizat în memoria celor doi studenți uciși, în august 2023, de Vlad Pascu, pe când se afla la volanul mașinii sub influența substanțelor ilegale, în accidentul de la 2 Mai.

Participanții la acest protest și-au manifestat nemulțumirea cu privire la modul în care se desfășoară procesul în acest caz.

Potrivit organizatorilor, marșul reconstituie traseul parcurs de grupul de tineri în care Pascu a intrat cu mașina în acea noapte de august.

”În urma unui tragic accident petrecut în vara anului trecut la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupți din viață de un șofer băut și drogat, iar justiția pare să fie oarbă și surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate și protest.

Pornim din Vama Veche și ne îndreptăm către locul accidentului, pentru a demonstra că oamenilor din Vamă le pasă și că nu suntem de acord cu modul în care este judecat acest caz. Ne dorim să arătăm lumii că suntem uniți în fața injustiției și că nu vom tolera ca vinovații să scape nepedepsiți.

Nu uităm și nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi și Roberta, care și-au pierdut viața într-un mod atât de tragic și nedrept. Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate. Alătură-te nouă și arată că dreptatea nu poate fi ignorată!”, se arăta în anunțul de chemare la protest postat pe Facebook de Asociația Corupția Ucide.

Prezent la eveniment, Valentin Olariu, tatăl studentului ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, a arătat că acest marș este ”un strigăt de durere”, iar ideea a plecat de la prietenii copilului său.

”Este foarte dureros (n.r. - să refac traseul), dar pentru copilul meu fac orice. (...) Suntem foarte supărați de ce se întâmplă în justiția noastră. Suntem foarte supărați că ne va judeca iar doamna Ancuța Popoviciu. Vom merge pe data de 9 (n.r. - mai) fără nicio speranță și vom aștepta apelul. (...) Este (n.r. - acest marș) un strigăt de durere. Vom face tot posibilul să ne audă cineva”, a declarat tatăl lui Sebi.

Vlad Pascu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunțat că Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului.

”În sarcina inculpatului s-a reținut că, în dimineața zilei de 19 august 2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influența substanțelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroșat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.

În urma impactului, a rezultat decesul numiților O.A.S. (21 ani) și D.R.M. (20 ani), precum și vătămarea corporală a numiților B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) și I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reține că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis la acea dată procurorii, scrie Agerpres.

Citește și: Acuzații grave aduse magistratei din dosarul Vlad Pascu, chiar din sistemul judiciar. Gesturi inexplicabile, dezvăluite din interior

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel