Victor Athanasie Stănculescu, în stare critică. Sfat important dat lui Marius Marinescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Starea generalului Victor Athanasie Stănculescu, unul dintre oamenii cheie ai Revoluției din decembrie 1989, este critică. Marius Marinescu, invitat la România TV, a dezvăluit ce sfat a primit recent din partea fostului general. 

Fostul general a suferit un atac cerebral, iar starea fostului general s-a agravat în ultimele două zile. Victor Athanasie Stănculescu, în vârstă de 88 de ani, a fost internat la spitalul Floreasca, iar în urmă cu două zile transferat în comă la spitalul Militar, spun apropiaţii. 

Marius Marinescu, vecin 13 ani cu celebrul general, a povestit pentru sursa citată ce anume a vorbit cu Victor Athanasie Stănculescu, la sărbătorirea unui cunoscut, cu o săptămână înainte de Paști: "M-am văzut cu dânsul chiar de Florii. Era o sursă inepuizabilă de informații din '89 și mi-a zis: «Dl senator, ai grijă să ții întotdeauna cont de cei patru DACĂ:

- dacă știi, să nu vorbești;

- dacă vorbești, să nu scrii;

- dacă scrii, să nu semnezi;

- dacă semnezi, să nu te miri de ceea ce ți se va întâmpla. Nu am ținut cont și am fost condamnat la 15 ani de detenție»", a declarat Marius Marinescu. 

În anul 1999, Victor Atanasie Stănculescu a fost condamnat de Curtea Supremă la 15 ani închisoare pentru omor deosebit de grav săvârşit prin reprimarea revoluţiei din Timişoara. Stănculescu a executat o treime din pedeapsă, fiind eliberat condiționat în 2014.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel