Data publicării:
Viața managerului Spitalului Găești, Laurențiu Belușică, s-a SCHIMBAT. ”Am putea fi planetă normală într-o LUNĂ”
Managerul Spitalului Găești, Laurențiu Belușică, a spus că viața sa s-a schimbat radical după ce a spus că ar fi vrut să vaccineze oamenii care nu se aflau în prima etapă de vaccinare cu vaccinul care ar fi putut rămâne. El a precizat că într-o zi de vaccinare ar fi putut rămâne maximum patru vaccinuri.
”Viața mea s-a schimbat. Nu mai pot răspunde la telefon pentru că sună încontinuu, dar, pe mine, personal, mă bucură foarte mult. Înseamnă că oamenii vor să vină să se vaccineze.” a spus medicul Laurențiu Belușică, la Antena 3.
”Dacă am respecta cu strictețe toate regulile, într-o lună de zile am fi o planetă normală” consideră medicul. ”Păcătosul ăsta de virus nu e stabil. Vine la mine, se modifică, pleacă de la mine, se duce la x, y, se modifică și vine iar la mine modificat” a spus managerul spitalului Găești, în emisiunea ”Subiectiv” cu Răzvan Dumitrescu, explicând cum se poate ca virusul să atace oamenii în mod diferit și de mai multe ori.
La Spitalul Găești s-au vaccinat, până acum, peste 100 de persoane, conform medicului. ”Eu am vaccinat atât de puțin în faza unu, în care au intrat numai anumite categorii de personal” a spus medicul.
Laurențiu Belușică a anunțat că va rămâne centru de vaccinare și după faza unu, cu cinci oameni în lanțul de vaccinare: ”Eu pot să vaccinez 5 oameni la fiecare 15 minute, deci 20 pe oră. În 12 de ore înseamnă 240. Dacă fac linie de vaccinare paralelă, îmi dublez capacitatea de vaccinare”.
”La început, și eu mă gândeam dacă să mă vaccinez. Am mai citit și am văzut că lucrurile stau așa cum stau și trebuie să mă vaccinez” a dezvăluit medicul.
Procedura de vaccinare anti-COVID
”Pacientul vine la vaccinare, este preluat de un statistician care verifică dacă omul respectiv este în sistemul electronic de vaccinare. Știți cum am ajuns să facem? Am ajuns să-l vaccinăm și apoi să-l introducem în sistem. Pentru că am fost în situația în care l-am înscris în sistem și ca el apoi să se sperie de ac și să zică: nu mă mai vaccinez. După statistician, omul intră în altă cameră, în care se regăsesc asistenta și medicul. Nu deschidem flaconul decât dacă la ușă avem 5 oameni cel puțin. Am deschis flaconul, pregătim 5 seringi, omul se așează pe un scaun, este vaccinat, merge în camera următoare, unde se află cinci paturi, unde va sta 15 minute. După cele 15 minute, se ridică, se duce la alt statistician, de unde-și ia diploma de vaccinare și pleacă din spital, atenție, pe altă cale. Nu e normal ca unul care s-a vaccinat să se întâlnească cu unul care nu s-a vaccinat” a explicat medicul procedura de vaccinare anti-COVID.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News