Vezi ce le pregătește Poliția proprietarilor de mașini înmatriculate în Bulgaria
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Ministerul Administrației și Internelor a lansat în dezbatere publică un proiect privind modificarea legii la circulația pe drumurile publice. Proiectul prevede ca persoana care conduce maşina înmatriculată în alt stat să fie menţionată în talon drept proprietar, iar documentele să fie traduse şi legalizate în limba română. De asemenea, proprietarul mașinii vor putea circula cu ele în țară maximum 30 de zile.

"Se propune ca autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau reşedinţa în România, să poată circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului", se menţionează în proiectul iniţiat de Ministerul Afacerilor Interne.

 În caz contrar, Poliţia va putea reţine talonul şi numerele de înmatriculare, iar acestea vor fi restituite statului emitent, dacă situaţia nu se remediază în 5 zile. Neplata amenzii aferente va avea şi ea consecinţe nedorite, scrie realitatea.net.

 "Se propune introducerea sancţiunii suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule în cazul nerespectării obligaţiei de a achita amenda contravenţională în termenul prevăzut de lege", prevede acelaşi proiect.

 Modificările vin în contextul în care Guvernul a modificat, recent, şi taxa de înmatriculare, transformată în timbru de mediu, care creşte pentru autoturismele dotate cu motoare euro 4 şi 5.

 "Se propune ca autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau reşedinţa în România, să poată circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel