Data actualizării:
Data publicării:

Vecinii mamei din Iași care s-a aruncat cu bebelușul pe geam îmi aduc aminte de vecinii mei. Plângi, urli, te aud, dar aleg să nu te ajute

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Vecinii mamei din Iași care s-a aruncat cu bebelușul pe geam, într-un gest disperat de a se salva din ghearele flăcărilor, îmi aduc aminte de vecinii mei.

Mălina, tânăra mamă de 29 de ani din Iași, a luat o decizie şocantă. Din apartamentul în flăcări, de la etajul trei, femeia și-a aruncat pe geam copilul înfăşurat în haine şi într-o plapumă. Apoi a sărit și ea în gol. Unii spun că a sărit, de fapt, cu copilul în brațe, dar încă nu este clar cum s-a întâmplat exact totul. Între timp, au apărut mărturii ale vecinilor. Se pare că femeia se certa adesea cu soțul, iar bărbatul ar fi bătut-o chiar înainte de Crăciun.

De unde au apărut aceste detalii? De la vecini, oameni care au auzit cum femeia a țipat în casă, cum își lua bătaie, oameni cărora femeia le-a cerut și ajutorul la un moment dat, dar care au ales să privească nepăsători. 

"Ea, înainte de Crăciun, a fost la mine că a bătut-o bărbatul ei. Nu are un an de când e mutată aici, să o primesc în casă. Eu nu am primit-o, că efectiv nu am recunoscut-o, avea fesul în cap și a spus să sun la părinții ei", a mărturisit o vecină. Alte mărturii le poți citi AICI, pentru că ce să vezi, nu este singura care a auzit scandalurile, au fost și alții, la fel de nepăsători, dar care poate au discutat pe la colțuri: "Hei, știi, cutăreasca și-a luat bătaie de la bărbat", că așa se practică pe la bloc. Drama unui om e subiect de bârfă, nu și motiv de empatie sau dorință de a ajuta pe cineva aflat la ananghie. 

Tot prin iarnă și, culmea, tot în Iași, pe la 10 noaptea

Am devenit atât de reci și răi, încât am uitat să fim oameni. Vecinii mamei din Iași îmi amintesc de vecinii mei. Acum doi ani, tot prin iarnă și, culmea, tot în Iași, pe la 10 noaptea, vecina de la 6 urla și îi spunea soțului să nu mai dea în ea. Se certau, dar nu era doar o ceartă, înțelesesem clar că bărbatul era violent. După câteva minute, când am ieșit la balcon să văd ce se întâmplă, am văzut cum zburau ghivecele de flori de la balconul lor. Mi-am aruncat privirea în sus. Femeia era ținută peste balustradă de către bărbat. Mi-a stat inima în loc, am crezut că o aruncă. Nu a făcut-o, dar cearta a continuat.

Eram în casă cu un prieten. L-am rugat să meargă să vadă ce se întâmplă, să verifice dacă femeia este ok. Mi-a spus că el nu își pune viața în pericol pentru o necunoscută, că dacă bagă ăla un cuțit în el, și mi-a recomandat să nu intervin. Mi-a  spus să nu sun nici la poliție, că dacă află vecinul că eu sunt cea care a alertat autoritățile și după îmi va face probleme. Nu am ascultat, am sunat la 112. Oamenii legii au venit în 10 minute. Au mers la ușa apartamentului, iar după nu am mai auzit scandal, nici pahare sparte, nici pumni, nici țipete, nimic. Probabil că spiritele s-au calmat. 

După am aflat de la administrator că femeia în cauză era avocată, acesta fiind șocat de cele întâmplate, "că sunt familie bună, oameni deștepți". Eu nu am văzut-o niciodată pe acea femeie, nu știu cum arată și nu știu cine e, dar sper că este bine. Vecinii mei cu siguranță au auzit totul în acea seară, dar, la fel ca și vecinii Mălinei, au ales să nu le pese. Dacă totuși o arunca de la balcon? Abia atunci ar fi avut măcar niște firave urme de mustrări de conștiință? 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel