Vaslui: Chevron încearcă să reia explorarea la Pungești
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
pungesti
pungesti

Reprezentanții companiei Chevron au ajuns, luni dimineață, cu mai multe utilaje spre perimetrul concesionat din comuna Pungești, acolo unde urmează să înceapă lucrările pentru montarea primei sonde de explorare a gazelor de șist din județul Vaslui. Aproximativ 30 de persoane aflate în corturile din tabăra din Siliştea-Pungeşti reclamă intervenţia în forţă a jandarmilor. 

 În zonă au fost mobilizate impresionate forțe de ordine, jandarmi, polițiști și pompieri, informează Agerpres. Oamenii legii au înconjurat tabăra de rezistență și i-au luat pe protestatari în dube pentru legitimare.

 De asemenea, trei mașini ale Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui au fost trimise la Pungești.

 Circulația pe drumul județean care face legătura între Vaslui și Pungești este blocat, forțele de ordine nepermițând nici reprezentanților presei să meargă spre perimetrul de la Siliștea.

Chevron a obținut autorizație de construire pentru amplasarea în județul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de șist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autoritățile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliștea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel