Vârstnic condamnat după ce a susținut că vărul lui a căzut într-un cuțit
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de succo de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de succo de la Pixabay
Un vârstnic din Iași a fost condamnat pentru că și-a înjunghiat un văr. El a susținut însă că victima a căzut în cuțit. 

Un ieșean de aproape 70 de ani a fost condamnat de magistraţii Tribunalului la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat un văr. 

De asemenea, Dumitru R. a fost obligat de magistrați și la plata a 3.000 de euro ca daune morale față de vărul său și a aproximativ 12.000 lei către Spitalul Orăşenesc Hârlău, Serviciul de Ambulanţă Judeţean și Spitalul "Sf. Spiridon", ca daune materiale.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată în faţa Curţii de Apel.

Cuțitul cu care l-a înjunghiat pe văr a fost confiscat, dar pantalonii de trening purtați în seara respectivă și luați pentru prelevarea de probe i-au fost returnați. 

Cum s-a întâmplat totul 

În urmă cu doi ani, pe 6 octombrie, Dumitru R. a ieșit pe uliță, în Zbereni, comuna Cotnari, și și-a lovit vărul cu un cuțit în zona toraco-abdominală.

Viața victimei a fost pusă în pericol, lama cuţitului atingându-i splina şi pancreasul.

Totuși, vârstnicul a susținut că vărul său a căzut în cuțit, el neavând intenţia de a-l lovi. Bărbatul și-a menținut afirmațiile și în fața judecătorilor. 

În urma unei expertize, a fost stabilită cu exactitate derularea faptelor. Vârstnicul ar fi putut beneficia de reducerea pedepsei cu o treime, dacă ar fi recunoscut cele întâmplate, potrivit ziaruldeiasi.ro.

VEZI ȘI: Vârstnic găsit mort la marginea unei păduri, după un scandal violent cu un tânăr

Un bărbat de 99 de ani și-a ucis colegul de azil, în timpul unui episod psihotic

Omor la un cămin de vârstnici din Heusden, Belgia. Un bărbat în vârstă de 99 de ani este acuzat a ucis, recent, un alt rezident în vârstă de 75 de ani. Bărbatul, care nu avea familie și ajunsese de curând la cămin, și-ar fi sufocat victima în somn. 

După comiterea faptei, nonagenarul a fost reținut și plasat în detenție, la închisoarea din Bruges, în așteptarea unei sentințe, potrivit 7sur7.be.

În prezent, bărbatul este singura persoană de peste 90 de ani dintr-o închisoare belgiană. Doar zece deținuți au vârste cuprinse între 80 și 90 de ani.

Copiii victimei, Erwin și Mario De S. spun că le este greu să creadă ce s-a întâmplat. 'Nu l-a cunoscut deloc pe făptuitor. Tata nu se certa cu nimeni. (...) Îl vedeam trăind încă 20 de ani, ca și tatăl său, care a prins 101 ani. Se pare că acest om se plimba adesea noaptea.', au explicat ei. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel