Rusia a început să producă al treilea vaccin anti-Covid al său
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Rusia a început să producă al treilea vaccin anti-Covid al său, CoviVac.

Șeful Ministerului Educației și Științei din Rusia, Valeri Falkov, a lansat producția celui de-al treilea vaccin rusesc împotriva coronavirusului, CoviVac. El a mers la Centrul Ciumakov și a lansat personal ambalarea primului lot, transmite Interfax. Astfel, vaccinul a intrat în circulație civilă. În următoarele zile serul va fi livrat în regiunile țării, a declarat serviciul de presă al Ministerului Educației și Științei. Centrul Ciumakov a început a treia fază a studiilor post-înregistrare ale vaccinului său.

"A început deja a treia fază a studiilor. Pregătim deja documente, pregătirile sunt deja în curs pentru obținerea autorizațiilor și apoi toate testele necesare.", a spus Valeri Falkov.

Între timp, directorul Centrului Ciumakov, Aydar Ishmukhametov, a declarat jurnaliștilor că a treia fază a testelor care implică trei mii de persoane va fi finalizată în termen de șase luni. "Studiul va implica voluntari cu diferite boli: cancer, boli autoimune, diabet", a explicat el.

La sfârșitul celei de-a treia faze, adică în toamnă, este planificată transmiterea documentelor pentru precalificarea vaccinului către OMS. Vaccinul rusesc CoviVac este administrat în două doze, la 14 zile distanță, și poate fi transportat la temperaturi de frigider normal (între 2 și 8 grade Celsius). Serul conține un „viron întreg”, adică este făcut pe baza virusului Sars-Cov-2. În Rusia sunt deja folosite și vaccinurile Sputnik-V și EpiVacCorona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel