Vaccinul Moderna, administrat și copiilor de peste 12 ani, începând din 2 august
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Valeriu Gheorghiță / Foto gov.ro
Valeriu Gheorghiță / Foto gov.ro
România va administra și tinerilor de peste 12 ani vaccinul produs de compania Moderna.

România va administra și tinerilor de peste 12 ani vaccinul produs de compania Moderna, a anunțat, marți, 27 iulie, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

„Din data de 2 august, în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. În aceste zile, se optimizează platforma națională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Pe 23 iulie, Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicației de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

175 de noi cazuri de Covid și două decese, înregistrate în ultimele 24 de ore în România

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat marți că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 175 de noi cazuri de Covid și două decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus.

Potrivit GCS, până marți, în România au fost confirmate 1.082.551 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.047.388 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 175 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 40 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până marți, 34.273 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 3 decese (doi bărbați și o femeie) ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Iași, Vâlcea și Municipiul București.

Dintre acestea, un a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani și două la categoria de vârstă 70-79 ani.

Un deces este anterior intervalului mai sus menționat și a fost introdus în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, în urma verificărilor efectuate și s-a produs în luna iulie 2021, în județul Vâlcea.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au înregistrat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 337. Dintre acestea, 43 sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel