Vaccinul anti COVID-19 e vânat de hackerii ruși și nord-coreeni
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vaccinul anti COVID-19 a fost vizat de hackerii ruși și nord-coreeni. Iată ce spun cei de la Microsoft.

Hackerii susținuți de Coreea de Nord și Rusia au vizat organizațiile care lucrează la un vaccin împotriva coronavirusului, a spus Microsoft. Se spune că un grup rus supranumit „Fancy Bear” și grupurile nord-coreene supranumite „Zinc” și „Cerium” au fost implicate în atacuri cibernetice recente. Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie a declarat anterior că hackerii ruși vizează cercetarea vaccinurilor.

Microsoft trage un semnal de alarmă

Reprezentanții Microsoft au declarat că au detectat încercări de a pătrunde în sistemele informatice a șapte companii farmaceutice. Cercetătorii de vaccinuri din Canada, Franța, India, Coreea de Sud și Statele Unite au fost, de asemenea, vizați. Aceștia au mai precizat că grupul rus a folosit tactici de „forță brută”, încercând să se conecteze la conturi folosind milioane de parole diferite.

Unul dintre grupurile nord-coreene a trimis e-mailuri în care se prezentau drept oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății și a încercat să păcălească oamenii să le predea acreditările de conectare, precizează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel